facebook

Гурак: Служба якості освіти захищатиме інтереси учнів

Гурак: Служба якості освіти захищатиме інтереси учнів

Державна служба якості освіти завжди захищатиме інтереси учнів, батьків та вчителів

Державна служба якості освіти завжди захищатиме інтереси учнів, батьків та вчителів.

Про це сказав голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак під час зустрічі з міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом.

Також, за словами очільника Держслужби, завданням служби є надання МОН аналітичної інформації про ситуацію в освіті.

«Державна служба якості освіти, її територіальні органи завжди захищатимуть законні інтереси учнів, батьків, вчителів. Але наше пріоритетне завдання – це надати міністерству та особисто міністру, який відповідає за освітню політику, аналітичну та достатню інформацію для прийняття управлінських рішень. Наша мета – щоб ви розуміли, що відбувається в громадах, школах, в освіті», – зауважив Руслан Гурак.

Окрім того, сторони обмінялися пропозиціями щодо вдосконалення законодавства в частині імплементації та інституційного аудиту як стратегічних завдань Державної служби якості освіти та питань ліцензування.

У Державній службі якості освіти зазначили, що у першому півріччі 2021 року територіальними органами служби було проведено 137 інституційних аудитів шкіл.

Своєю чергою міністр освіти Сергій Шкарлет висловив переконання у необхідності посилити залучення працівників служби до ухвалення управлінських рішень.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

«Для більшої синергії взаємодії органів на місцях потрібна тісніша співпраця між обласними департаментами освіти і управліннями служби як рівних партнерів. Також нам потрібно посилити залученість територіальних органів служби до обговорення, аналізу та пошуку оптимальних сценаріїв під час ухвалення рішень міністерством», – зауважив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Джерело.


Повернутись вверх