facebook

Які обов’язкові предмети на ДПА та ЗНО будуть складати учні у 2022 році

У 2022 році випускники складатимуть обов’язкову ДПА у формі ЗНО з української мови, математики, історії України або іноземної мови та ще з одного предмету на вибір. Також вже оприлюднили предмети, які учні зможуть обрати для складання ЗНО.


Директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко розповів, що вже є наказ про ЗНО-2022, і всі наші планові показники вони закладають, виходячи з нормативно-правових актів.

За його словами, знову буде обов’язкова ДПА у формі ЗНО з чотирьох предметів:

української мови,
математики,
історії України або іноземної мови
четвертий предмет на вибір.
Водночас максимально учасники зможуть пройти п’ять тестувань ЗНО.

Коли проходитиме ЗНО-2022? Зовнішнє незалежне оцінювання для випускників проводитиметься наступного року з 23 травня до 15 липня.

З яких предметів у 2022 році будуть проводити ЗНО:

Українська мова;
Українська мова і література;
Математика (завдання рівня стандарту);
Математика (профільний рівень);
Історія України;
Англійська мова;
Іспанська мова;
Німецька мова;
Французька мова;
Біологія;
Географія;
Фізика;
Хімія.
Платні ЗНО у 2022 році
Наказ про додаткові платні тести виданий 5 травня 2021 року. Він передбачає цікаву новацію – випускники зможуть скласти ЗНО з понад п’яти предметів держкоштом, а з додаткових предметів – за власні гроші.

Чтайте також:  Як часто українські підлітки запізнюються в школу та прогулюють уроки: результати дослідження

Адже загалом до ЗНО-2022 включено 11 навчальних предметів. Тому учасник, окрім п’яти гарантованих державою тестів, зможе додатково за бажанням скласти тестування з семи інших предметів.

Зазначимо, що МОН у 2022 році продовжить експеримент з двома тестами з української мови, який впровадили цього року. Тож, випускники зможуть вибрати – складати тест з української мови та літератури чи окремо лише з мови.

Окрім того, тест з математики також і надалі матиме два рівня – завдання рівня стандарту та профільного.

До слова, багато українських школярів не впоралися з елементарними завданнями тестів. Наприклад, лише половина учасників ЗНО з математики змогли розв’язати завдання, в якому потрібно було відрізнити радіус від діаметра кульки. З якими завданнями не впоралися діти на ЗНО з математики та історії – читайте у статті.

Джерело.


Повернутись вверх