facebook

Заборонена промова: У США директор школи вимкнув мікрофон випускнику через те, що хлопець розповів про свій камінг-аут

Заборонена промова: У США директор школи вимкнув мікрофон випускнику через те, що хлопець розповів про свій камінг-аут

Інформує Всеосвіта.

Гості та учасники заходу на дії директора відреагували несхвально й натомість активно підтримали випускника.

Уштаті Нью-Джерсі, США, в одній зі старших шкіл випускнику під час виголошення урочистої промови вимкнули мікрофон. Директор закладу освіти у такий спосіб вирішив завадити 18-річному Майклу Дершему, який хотів розповісти про свою приналежність до ЛГБТКІ-спільноти.

Про це інформує видання The New York Times.

За словами хлопця, промову він готував протягом місяця. Спочатку адміністрація школи кілька разів просила змінити текст, не уточнюючи, що саме не сподобалося. А згодом директор закладу поставив хлопця перед вибором: або він редагує промову відповідно до вимог адміністрації, або ж не буде виступати взагалі. Майкл порадився з батьками й вирішив нічого не змінювати.

Мені здалося, наче я постав перед вибором: або дотримуватися усіх цінностей й переконань, які я у собі виплекав, або просто послухатися адміністрації школи, – зазначив учень.

На цьому перешкоди не закінчилися. Так, один з працівників школи вимагав від Майкла зняти прапор #ЛГБТКІ, в якому випускник прийшов на святкування. А після початку промови, коли хлопець почав говорити про прийняття власної гендерної ідентичності, директор привселюдно вимкнув мікрофон та забрав аркуші з текстом.

Відео з цим інцидентом Майкл оприлюднив у YouTube.

Присутні на дії директора відреагували несхвально й натомість підтримали випускника. Дершему винесли інший мікрофон, й хлопець не розгубився та проказав свою промову напам’ять. Зокрема, він розповів про те, як у першому класі старшої школи усвідомив себе квіром, про виснажливу 6-місячну боротьбу з анорексією та про спроби самогубства. Учасники й гості свята зустріли кінець промови гучними оплесками.

Я пишаюся тим, що Ви залишилися вірними своїм переконанням, а також Вашою стійкістю та мужністю, – так з приводу історії Дершема висловився у твіттері губернатор Нью-Джерсі Філ Мерфі.

Джерело.


Повернутись вверх