facebook

ВНЗ приймає абітурієнтів зі 130 балами ЗНО, батьки в гніві: “Навіщо атестат на 11?”

ВНЗ приймає абітурієнтів зі 130 балами ЗНО, батьки в гніві: “Навіщо атестат на 11?”

Українка висловила обурення через вступну кампанію в Україні

Українка, яка була членом приймальної комісії педагогічного вишу, обурилася через те, що навчальний заклад приймає вступників з недостатньо високим, на її думку, балом із ЗНО.

Відповідна скарга з’явилася на фейсбук-сторінці групи Міністерства освіти й науки України “Вступ 2021”. Жінку сильно обурило те, що її дитина задля вступу до вишу вклала багато зусиль, часу та батьківських коштів. Натомість інші не вчилися, але також мають змогу вступити в університет.

“Хочу поділитися своїм обуренням. Була в приймальній комісії педагогічного ВУЗУ, і почула розмову, прийшли абітурієнти з середнім балом 130, і з таким балом вони проходять!!!!, але на контракт. І це такі “педагоги” будуть навчати дітей. Моя дитина дуже багато сил, здоров’я та зусиль приклала, коштів батьківських (щоб навчатися на найкращих курсах) та закінчити школу з медаллю. ЗНО написати на 195, 195, 170. Атестат 11.1.А виходить, навіщо????”, – написала вона.

Авторка скарги вважає, що таким чином сам виш знецінює престижність професії педагога. На думку жінки, з нижчим рівнем знань потрібно вступати в технікуми, коледжі та ліцеї. І аж ніяк не в університети.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

“Можна було не вчитися – а потім вступити на контракт – і все. Буде в тебе диплом вищої освіти. Сам ВУЗ – нівелює професію педагога, приймаючи з такими балами, знецінює престижність професії. У нас звичайно плани більш амбітні, ніж педагогічний ВУЗ (з таким підходом), але дуже прикро, що в ВУЗах України вчаться не кращі випускники (як було про СРСР). А всі підряд. Дуже б хотілося, якщо людина маючи диплом вищої освіти – то це була б еліта. А в кого нижчий рівень знань – є технікуми, коледжі, ліцеї. А то в Україні – продавці оселедців на базарі й з вищою освітою. Цікава думка інших.”, – пише вона.

У коментарях українці зауважили, що багатьом людям не потрібна вища освіта, адже вони й без неї є хорошими фахівцями у своїй справі. Крім того, дехто звернув увагу на численні граматичні помилки у пості обуреної жінки.

“Не хвилюйтеся..Життя підкорегує. І загалом, на жаль, ті у кого великі плани на майбутнє, після навчання шукають роботу за кордоном.”

“Прочитала ваш пост і всі ваші коментарі…..противно.
Люди вам одне, а ви далі чужих дітей ділите.”

“Люди з вищою освітою, то еліта”, а хто вам таке сказав? Я знаю багато прикладів, коли люди з вищою освітою котилися на дно. А хлопці, які не хапали зірок з неба, повністю реалізувалися у своїй професії. Потрібно перестати міряти інтелект оцінками, потрібно ширше дивитися на можливості.”

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

“Амбітний пост, як мінімум, детермінує правильний правопис)”

“Різні бувають ситуації. Мій колишній чоловік написав ЗНО з укр мови на 130, а решту – на 160+. Це його слабке місце, але воно не заважає йому бути профі.”

“А коледжі теж випускають спеціалістів. Чи на вашу думку медична сестра чи викладач початкової школи люди нижчого ґатунку?”

“Треба за всіх дітей переживати, не успіх батьків є гроші на найдорожчі курси і найдорожчих репетиторів.”

Джерело.


Повернутись вверх