facebook

Освітній комітет ВР схвалив законопроєкт про ліцеї: що він пропонує

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував ухвалити в другому читанні законопроєкт 4629-1 про мережу ліцеїв.

 

Про це пише секретарка комітету Наталія Піпа на своїй Facebook-сторінці.

Ініціатива передбачає:

нові норми для створення закладів освіти. Зокрема, будь-яка громада, яка здатна заснувати й утримувати ліцей та надавати якісні освітні послуги, – матиме таку можливість. У чинній редакції закону “Про повну загальну середню освіту” таке право є лише в областей та міст із населенням понад 50 тисяч осіб.
функціонування не менше 3-х профілів і 2-х класів на паралелі в ліцеї, у гірській місцевості – не менше 1 класу (після першого читання законопроєкт передбачав не менше 4-х класів). Наповнюваність класу – не менше 25 учнів.
дошкільні підрозділи не можуть бути структурними підрозділами ліцею. Садочки в гімназіях або в початкових школах мають бути в окремих будівлях або мати окремі виходи, щоби потоки дітей не перетиналися.

Чтайте також:  Це вже було в 60-х роках. Лікарчук назвав "повним абсурдом" ідею закрити сільські школи і створити кампуси для дітей із сіл

Джерело.


Повернутись вверх