facebook

Відмовилася видати учнів, які ходили на мітинги: у Росії звільнили директорку школи

Відмовилася видати учнів, які ходили на мітинги: у Росії звільнили директорку школи

У Нижньому Новгороді директорка школи відмовилась видавати учнів і колег, які ходили на опозиційні мітинги. У результаті її звільнили, не пояснивши причину такого рішення.

Джерело:NN.RU

Від жінки вимагали назвати імена тих школярів та педагогів, які підтримують опозиційного політика Олексія Навального.

Звільнили, бо не доносила
У Нижньому Новгороді директорку школи звільнили з посади без пояснення причин. Жінка пропрацювала в навчальному закладі 21 рік, з них 15 років була директоркою. У департаменті освіти міста вже знайшли їй заміну.

Батьки учнів та родичка жінки розповіли, що причиною звільнення стало те, що директорка відмовилась видавати учнів і колег, що ходили на опозиційні мітинги.

Від неї вимагали імена тих, хто ходив на мітинги, а вона ці дані відмовлялася надавати. Всю інформацію просили зливати щодо учасників, про яких їй відомо як директорці,– розповіла родичка жінки.

Крім того, від педагогині кожних виборів щось вимагали, “але не отримували того, чого хотіли”.

Сім’ї учнів школи вже написали відкритого листа губернатору, в якому оскаржують звільнення директорки.

Боротьба з інакомисленням у Росії
У січні 2021 року в чатах учнів Нижнього Новгорода з’являлися рекомендації від керівництва не відвідувати мітинги. Також в деяких школах проводили заняття, на яких закликали уникати масових акцій.
У березні у фонд президентських грантів надійшла заявка від місцевої екологічної організації “Змінимо Світ”. Їхній проєкт повинен був відштовхнути молодь від участі в незаконних мітингах і знизити рівень протестних настроїв. Однак його не схвалили.

Чтайте також:  На рівні англійської мови і математики: відомий письменник запропонував ввести в школах уроки дружби

Джерело.


Повернутись вверх