facebook

Учасники ЗНО з мови і літератури отримають два результати

Учасники ЗНО з мови і літератури отримають два результати

Кожен із результатів учасник ЗНО зможе використовувати під час вступної кампанії

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які цього року складали тест з української мови і літератури, отримають два результати ЗНО: з української мови і з української мови та літератури.

Кожен із цих результатів учасник тестування зможе використовувати під час вступної кампанії залежно від умов прийому до закладу вищої освіти.

Про це в коментарі Освіта.ua повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, відповідаючи на численні запити учасників тестування.

«Сертифікаційна робота з української мови і літератури є універсальною, тож учасники, які її складали, отримають два результати ЗНО: і з української мови, і з української мови та літератури. Є ймовірність того, що учасник, який не подолає поріг «склав / не склав» з української мови і літератури, подолає поріг з української мови, тобто зможе брати участь у конкурсному відборі для опанування технічних спеціальностей у закладах вищої освіти», – зазначила Тетяна Вакуленко.

Вона також нагадала, що тест з української мови і літератури цього року налічував 67 завдань різних форм і складався з чотирьох частин: «Українська література» (24 завдання), «Українська мова» (39 завдань), «Українська мова» (3 завдання відкритої форми) і «Завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю» (одне завдання відкритої форми).

Під час визначення результату ЗНО з української мови і літератури за шкалою 100–200 балів буде врахований тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи.

Водночас під час визначення результатів з української мови за шкалою 100-200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань частин 2 і 4 – «Українська мова» (39 завдань) і «Завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю».

Відповідно, учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які цього року складали тест з української мови і літератури, отримають два результати – результат ЗНО з української мови і літератури за шкалою 100- 200 балів, а також результат з української мови за шкалою 100-200 балів.

Усі результати тестування будуть відображені в інформаційній картці до сертифіката ЗНО. Оголошення результатів тестування відбудеться 25 червня.

Джерело.


Повернутись вверх