facebook

Вчені: учні, які не вивчають математику, можуть мати проблеми з мисленням

Вчені: учні, які не вивчають математику, можуть мати проблеми з мисленням

Вчені з Оксфордського університету провели експеримент, щоб дізнатись, як вивчення математики впливає на мозок.

Про це пише Medical Xpress.

133 студенти віком від 14 до 18 років взяли участь в експерименті, проведеному дослідниками кафедри експериментальної психології Оксфордського університету.

На відміну від більшості країн світу, у Великобританії 16-річні студенти мають право відмовитись вивчати математику. Вчені вирішили вивчити, чи може така відсутність математичної освіти у студентів вплинути на розвиток їх мозку та пізнавальні здібності.

Дослідження показало, що студенти, які не вивчали математику, мали меншу кількість найважливішої хімічної речовини для пластичності мозку (гамма-аміномасляної кислоти) у ключовій ділянці мозку, що бере участь у багатьох важливих когнітивних функціях, включаючи міркування, вирішення проблем, пам’ять та навчання.

Виходячи з кількості хімічних речовин мозку, знайдених у кожного учня, дослідники змогли розрізняти підлітків, які вивчали або не вивчали математику, незалежно від їхніх когнітивних здібностей.

Примітно, що дослідники не виявили відмінностей у хімічному складі мозку до того, як підлітки припинили вивчати математику.

Керував дослідженням Рой Коен Кадош, професор когнітивної нейронауки в Оксфордському університеті, він сказав: “Хоча ми розпочали цей напрямок досліджень до COVID-19, мені також цікаво, як зменшений доступ до освіти в цілому та математики зокрема (або її відсутність через пандемію) впливає на мозок та когнітивний розвиток дітей та підлітків.

Чтайте також:  "Іноді ми помиляємося, це не кінець, не злись на себе". Відео, як тато заспокоює доньку-підлітка, розчулило мережу

Хоча ми все ще не знаємо про довгостроковий вплив цього переривання, наше дослідження дає важливе розуміння того, як відсутність одного компонента в освіті, математики, може вплинути на мозок і поведінку”.

Джерело.


Повернутись вверх