facebook

У Львівській політехніці затримали директорку підрозділу за хабар у 37 тисяч: фото

Прокуратура викрила директорку структурного підрозділу Національного університету “Львівська політехніка” на вимаганні та отриманні хабаря у розмірі 37 тисяч гривень.


Відомо, що працівниця вишу отримала хабар від представника підприємства за дозвіл оренди офісних та складських приміщень університету.

Правоохоронці затримали директорку підрозділу “Технопарк” під час отримання хабаря – 37 тисяч гривень.

Як повідомляє Zaxid.net, йдеться про керівницю “Технопарку” Валентину Тріщ. Вона обіцяла підприємцю за заниженою ціною здати в оренду приміщення, що належать “Львівській політехніці”.

 

За даними правоохоронців, керівниця користувалася своїм службовим становищем і налагодила схему отримання “відкатів”.

Окрім того, у кабінеті Валентини Тріщ провели обшук і знайшли понад 250 тисяч гривень та чорнові записи, які підтверджують її злочин.

 

 

 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні особи.

Яке покарання загрожує працівниці вишу? Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

До слова, у Києві в Інститут рибного господарства НААН України правоохоронці 7 червня провели обшуки. Вони заарештували директора, який попався на хабарі. Деталі – у статті.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Джерело.


Повернутись вверх