facebook

Верховна Рада може зменшити мінімальний оклад вчителя

Верховна Рада може зменшити мінімальний оклад вчителя

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №3515, який має змінити закон “Про освіту” в частині розміру окладу педагога.

Про це пише профспілка працівників освіти і науки України.

Зокрема, законопроєкт, ухвалений 2 червня в першому читанні, пропонує встановити мінімальний оклад для вчителів на рівні чотирьох прожиткових мінімумів.

Заробітна плата педагога в пропонованому законопроєкті вища ніж, сьогоднішня. Проте, чинний закон “Про освіту” передбачає мінімальну заробітну плату вчителя на рівні трьох мінімальних зарплат уже з 2023 року.

Водночас, до цього року зарплата педагога має поступово зростати до чотирьох прожиткових мінімумів. Проте зараз учителям не виплачують і такий оклад: уряд удруге відтермінував дію постанови про зарплатню вчителів у чотири прожиткові мінімуми.

Профспілка вчителів відреагувала на законопроєкт негативно. Вона звернулася з листом до голови комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака з листом. Вимагають зберегти стару норму розміру мінімального окладу вчителя в три мінімальні зарплати.

Чтайте також:  Міністерство освіти і науки України визначило категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році

Джерело.


Повернутись вверх