facebook

Як навчити дитину працювати з календарем

Як навчити дитину працювати з календарем

Найкращі практичні завдання, що допоможуть дитині навчитися орієнтуватися в календарній сітці

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям п’ять оригінальних практичних завдань, що допоможуть дитині вивчити одиниці вимірювання часу, порядок місяців і навчитися зіставляти їхні назви з порядковим номером у календарі.

Виконання запропонованих завдань сприятиме становленню соціальної компетентності, розвитку логічного, асоціативного та творчого мислення, уваги, розширенню словникового запасу.

Працюємо з календарем. Це завдання допоможе дитині навчитися знаходити число в календарі й співвідносити його з днем тижня. Виконуючи завдання, дитина навчиться орієнтуватися в календарній сітці, розрізняти поняття «вихідний день», «робочий день», «святковий день», ознайомиться з датами, на які припадають загальнонаціональні та міжнародні свята.

Дванадцять місяців: працюємо з календарем. Це завдання допоможе дитині вивчити порядок місяців і навчитися зіставляти їхні назви з порядковим номером у календарі. Завдання сприятиме розвитку уваги, пам’яті, розширенню словникового запасу.

Створюємо календар. Це завдання надасть можливість вивчити одиниці вимірювання часу, дізнатись про цікаві події та проявити себе. Завдяки виконанню цього завдання дитина розширить кругозір, розвиватиме навички рахунку та дрібної моторики.

Анаграма «Місяці року». Працюючи над цим завданням ваша дитина дізнається, що таке анаграми та навчиться їх розшифровувати, а також закріпить знання про всі місяці року. У завданні дитині пропонується розшифрувати анаграми та самостійно записати правильні відповіді в спеціально відведеному місці. Виконуючи завдання, дитина буде вдосконалювати навички логічного мислення і навчиться правильно писати назви всіх місяців року.

Розмальовка «12 місяців». Це завдання-розмальовка не тільки допоможе потренувати дрібну моторику, увагу, покращити вміння підбирати різні кольори й навіть покращити навички читання, а й познайомить дитину з характерними особливостями січня, відповідними народними прислів’ями та приказками, а також зі щорічними святами, що припадають на цей місяць.

Джерело.


Повернутись вверх