facebook

Письменник виявив дивний вірш серед питань цьогорічного ЗНО

«Маю підозру, що це «творчість» самих укладачів питань для ЗНО» – Андрусяк

 

Письменник Іван Андрусяк запідозрив укладачів завдань зовнішнього незалежного оцінювання у корупції. Він не зміг встановити автора вірша, який був представлений для тестування учнів.

«Оцей, м’яко кажучи, дивний «стишок» із цьогорічного ЗНО з української мови й літератури розбурхав неабиякі пристрасті. Де його «відкопали»? Хто його автор? У чому «таємний задум» його з’яви в такому відповідальному тесті? Міністерство освіти і науки України надто вже вперто й підозріло мовчить з цього приводу», – обурився письменник. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мене теж цей відверто слабенький «стишок» збентежив, і я намагався встановити автора – марна справа! Маю підозру, що це «творчість» самих укладачів питань для ЗНО. Якщо так – то на якій підставі вони його в тест «просунули»? Якщо ні – то чому приховують автора?

Але там є й іще гірше: «правильна» відповідь, яка невідь чому пов’язує цей недолугий текстик з Олесевими «Чарами ночі» – хоча насправді вони жодним чином між собою не пов’язані. Жодна притомна дитина цього «зв’язку» не побачить просто тому, що його не існує», – зауважив Андрусяк.

Чтайте також:  Школярі можуть не скласти ЗНО: вчителі не можуть підготувати до іспитів

 

Андрусяк, має підозру, яку неможливо довести, ясна річ, що це було «секретне питання для своїх», себто цьогорічний тест містив «корупційну складову».

«Маю прохання до шановного освітнього омбудсмена: Сергій Горбачов (Sergii Gorbachov), будь ласка, допоможіть випускникам і їхнім батькам підтвердити або розвіяти підозри, а літературній громадськості – встановити автора цього «шедебра»!», – звернувся письменник.

Джерело.


Повернутись вверх