facebook

Студенти та аспіранти отримуватимуть академічну стипендію Кабміну: розпорядження

До розпорядження включено 99 студентів та 22 аспіранти.

 

Уряд ухвалив розпорядження про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів студентам закладів вищої освіти на ІІ семестр 2020/2021 навчального року та аспірантам на 2021/2022 навчальний рік.

Ухвалення розпорядження КМУ забезпечить правову підставу для виплати зазначених стипендій, що сприятиме реалізації державної молодіжної політики, спрямованої на створення умов для підвищення життєвого рівня та матеріального заохочення студентської молоді.

Кандидати на отримання стипендії висувалися закладами вищої освіти за погодженою з органом студентського самоврядування пропозицією вченої ради. Відповідно до наданих пропозицій до розпорядження включено 99 студентів та 22 аспіранти.

Розмір академічної стипендії КМУ для студентів становить 2 480 грн, для аспірантів – 7 922 грн.

Нагадаємо, що уряд призначив соціальні стипендії Верховної Ради України студентам закладів вищої освіти з-поміж дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на 2021 рік.

На отримання стипендій кандидатів висували педагогічні ради закладів вищої освіти, загалом від Уряду соціальні стипендії отримають 38 студентів:

30 – студенти університетів, інститутів, академій. Розмір стипендії для кожного – 900 гривень.

8 – студенти коледжів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст». Розмір стипендії для кожного – 750 гривень.

Стипендії виплачуватимуться коштами, передбаченими у державному бюджеті Мінсоцполітики для виплати соціальних стипендій.

Чтайте також:  Стипендія у розмірі мінімальної зарплати: хто зможе отримувати?

Джерело.


Повернутись вверх