facebook

Захист дітей від негативного впливу еротичної продукції: Верховній Раді рекомендують ухвалити законопроєкт за основу

Захист дітей від негативного впливу еротичної продукції: Верховній Раді рекомендують ухвалити законопроєкт за основу

Інформує Всеосвіта.

Представниця Уповноваженого ВР з питань дотримання прав дитини вважає, що цей законопроєкт відповідає на виклики, з якими діти стикаються сьогодні.

Верховній Раді рекомендують ухвалити за основу законопроєкт щодо захисту прав та найкращих інтересів дитини. Йдеться насамперед про забезпечення захисту дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру.

Про це інформує офіційний вебпортал Верховної Ради України.

Так, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики під час засідання розглянув законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» щодо захисту прав та найкращих інтересів дитини № 5330-1.

Проєктом Закону забороняється використання образів усіх дітей – а не тільки неповнолітніх, – у будь-якій формі у продукції сексуального чи еротичного характеру й у проведенні видовищних заходів такого характеру.

Цей законопроєкт є комплексним і є відповіддю на виклики, з якими сьогодні стикаються українські діти, – наголосила Аксана Філіпішина, представниця Уповноваженого ВР з питань дотримання прав дитини.

Тож за результатами розгляду Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» № 5330-1.

Чтайте також:  Його величність середній бал: підсумки по-модному

Нагадаємо, що 18 лютого Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)».

 

Джерело.


Повернутись вверх