facebook

Чи будуть у наступному навчальному році молодші класи навчатись очно?

Чи будуть у наступному навчальному році молодші класи навчатись очно?

Про те, чи будуть у прийдешньому навчальному році дитсадки, спеціальні установи та молодша школа навчатись очно, розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтерв’ю РБК-Україна.

“Імовірність відходу на “дистанційку” (в наступному навчальному році — ред.) залежить від усіх нас з вами, від нашої дисципліни насамперед.

Тому що ніхто COVID не скасовував, нам потрібно просто навчитися жити в цих умовах пандемії” — повідомив Шкарлет.

Але він додав, що: “Є базова позиція міністерства про те, що дитячі садки, спеціальні установи й 1–4 класи в обов’язковому порядку повинні вчитися очно, тому що це перші навички і навчити вчитися потрібно з перших стартових елементів.

З вересня навряд чи ми підемо, тому що я сподіваюся, що погода нам дасть ще теплої пори року.

А ось перед опалювальним сезоном, це десь кінець жовтня, погода, як правило, псується, тоді є загальні респіраторні захворювання, пов’язані з переохолодженням. Тоді можливо будуть на тлі загального ослаблення імунітету і респіраторних захворювань хвилі епідемії.

Але знову ж таки, на “дистанційку” підуть не всі, підуть за забарвленням територій. “Червоні” зони, безумовно, там доведеться працювати в рамках дистанційної освіти”.

Чтайте також:  Вчителька початкових класів за допомогою пластирів пояснила дітям, що таке справедливість, і стала зіркою мережі

Джерело.


Повернутись вверх