facebook

Чи надавати відпустку повної тривалості вчителю, який не відпрацював робочий рік

Учителя прийняли на роботу у листопаді. З попереднього місця роботи він звільнився за власним бажанням. Чи можна надати йому влітку щорічну основну відпустку повної тривалості, якщо він не відпрацював повний робочий рік?

 

 


Педагогам закладів освіти щорічні відпустки повної тривалості у перший та наступні робочі роки надають у період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу (ч. 14 ст. 10 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР; п. 2 Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам). Зауважте! Умови щодо надання відпустки у перший робочий рік, передбачені частинами п’ятою та шостою ст. 10 Закону про відпустки, не поширюються на працівників та спеціалістів закладів освіти: керівних педагогічних науково-педагогічних наукових.

Те, що вчитель звільнився з попереднього місця роботи за власним бажанням, а не перевівся, не має значення при реалізації його права, як педагогічного працівника, на отримання щорічної відпустки у перший рік роботи на новому місці у період літніх канікул. Отже, влітку вчителю слід надати щорічну основну відпустку за робочий рік, який відлічується з часу прийняття на роботу до іншого закладу освіти, повної тривалості, а саме — 56 календарних днів.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Джерело.


Повернутись вверх