facebook

Чи готове місто до дистанційного навчання: роз’яснення КМДА

Чи готове місто до дистанційного навчання: роз’яснення КМДА.

До початку навчального року лишається менш як 2 місяці, але всіх непокоїть питання про те, як саме розпочнеться 1 вересня – онлайн, офлайн чи це буде змішана форма навчання?

Валентин Мондриївський, заступник голови Київської міської державної адміністрації, відповів на кілька нагальних питань щодо початку навчального року.

Він повідомив, що запровадження дистанційного навчання буде залежати від епідеміологічної ситуації в Києві та в країні загалом:

Наше завдання – створити для батьків максимально комфортні та сприятливі умови. Тому ми за те, щоб у Києві навчальний рік почався стандартно! Діти мають піти до школи! Ми готові максимально проводити протиепідемічні заходи, щоб запобігати небезпеці захворюваності серед школярів. Але водночас все буде залежати від епідеміологічної ситуації в місті та в країні. Безпека юних киян – наш пріоритет.

За словами Валентина Мондриївського, уряд вже знає, що саме необхідно вдосконалити у дистанційній системі освіти, й незабаром презентує дві концепції:

Чи готове місто до дистанційного навчання? Ми розуміємо складність ситуації й готуємось до роботи в умовах пандемії. Досвід весняного навчання цього року показав, що є декілька напрямків, які ми можемо використовувати, і є певні плюси та мінуси в кожному з них. Нам довелось розгортати дистанційне навчання майже з коліс, і тепер ми знаємо, що необхідно вдосконалити. Вже в серпні ми стовідсотково будемо готові як до ймовірного дистанційного навчання, так і до змішаної форми навчання. Обидві концепції будуть презентовані широкому загалу.

За його словами, в Україні досі діє карантин, і місто має виконувати його вимоги:

Коли буде прийняте рішення про те, як розпочнеться навчальний рік? На території країни досі діє карантин. До зняття карантинних обмежень місто має чітко виконувати вимоги, які діють в країні.

Валентин Мондриївський закликав містян бути відповідальними, дотримуватись карантинних вимог та одягати маски.

Чтайте також:  Покарання за шкільні прогули в Європі до 1 258 400 грн. Досвід 10-ти країн

Джерело.


Повернутись вверх