facebook

«Погрози та шантаж»: вихователі розповіли, як директорка дитсадка знущалась з підлеглих (ФОТО)

«Погрози та шантаж»: вихователі розповіли, як директорка дитсадка у Рівному знущалась з підлеглих (ФОТО)

Працівники не можуть стримати сліз

Директорка місцевого дитячого садочка №4 «Соняшник», роками цькувала вихователів. Шантажуючи, змушувала їх звільнятися та навіть забирала частину премій у своїх підлеглих. Керівниця створила нестерпні умови роботи працівникам, постійно принижуючи їх. Виявилося, що ці випадки непоодинокі.

Данильчук Наталія працювала вихователькою у дитсадку №4. Жінка влаштувалася на роботу відразу після відкриття закладу, 5 років тому. Щоправда, пропрацювала менше 2-ох років. Зізнається, на більше не вистачило нервів. Звільнилася під тиском керівника закладу.

Це були постійні приниження, зверхнє ставлення, навіть погрози. Ти не маєш права сказати слово, ти – ніхто, – пригадує Наталія.

За словами жінки, основною причиною такого відношення була відсутність зв’язків з потрібними людьми.

Я простий вихователь, а є людини, які мають певні зв’язки, можуть допомогти садку фінансово або ж вирішити проблеми.

Звичною практикою для директорки було викликати колектив на нараду та привселюдно принижувати працівників, розповідає колишня вихователька.

Батьки дітей, які навчаються у скандальному садочку, вже зверталися до попередньої міської ради врегулювати ситуацію, втім безрезультатно.

Пупова Наталія – ще одна вихователька, яка звільнилася через публічне приниження директорки. Батьки довго вмовляли повернутися, тож попри страх жінка все ж прийняла рішення поновитися на роботі.

Чтайте також:  “Переривати навчальний процес під час тривог – це наша жорстка рекомендація”, – МОН

Мені казали, що я пожалію, бо вона не прощає людей, але батьки пообіцяли, якщо мене неправомірно образять, вони будуть мене відстоювати і я погодилась, – пригадує Наталія.

Жінка встигла пропрацювати у садку два тижні. Те, що сталося потім, вихователька без сліз згадати не може.

Мені влаштували публічну розправу. Зібрали весь садочок, усіх колег. Вручили дві неправомірних догани, з якими я не згідна.

Далі почали шантажувати, або ви звільняєтесь самі, або примусово по доганах, обирайте. Я вибрала звільнитися сама, я мама-одиначка, вибору у мене немає.

У рівненській інспекції з праці є серйозні претензії до цього звільнення, про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Виховательці в один день вручили дві догани та звільнили. Чинне законодавство подібного не дозволяє, – зауважив пан Третяк.

До речі, звільнили жінку цинічно, прямо у її день народження. Уся ситуація радше нагадує спланований план помсти виховательці.

Матір дитини, яка навчається у закладі, не може стримати сліз, каже, для її малюка вихователька стала справжнім другом. Жінка переконана, Пупову Наталію звільнили неправомірно.

Пройшов місяць, а дитина в мене досі питає, коли прийде Наталія Олександрівна. Як я можу їй сказати, коли вона прийде і чому її немає?

Чтайте також:  Вчителям підняли зарплати: скільки можна заробити в школі 

Дорослі просто загралися у свої незрозумілі ігри, – каже Анастасія Лецкалюк.

Батьки втомилися від постійних змін вихователів. Найбільше їх обурює, що керівництво садочка усе замовчує, тож навіть замислюються над тим, аби встановити у закладі камери спостереження.

Ми не знаємо, що відбувається у тому садку. Нам завжди кажуть, що все добре. Ми боїмося, якщо щось трапиться з нашими дітками, ми навіть не дізнаємось правду, – обурюється мама.

Відомо, що за 5 років керівниця дитсадка домоглася звільнення близько 50-ти вихователів, які не витримали методів її роботи. Міський голова Рівного зустрівся зі скандальною директоркою.

Жінці виписали догану та розпочали проти неї службове розслідування, на цей період її відсторонили від посадових обов’язків.

В ході розслідування було виявлено факти щодо фінансових порушень.

Йшла мова про те, що виписувались премії працівникам садочка, потім ці премії підлеглі були змушені повертати для керівництва, – розповів Олександр Третяк

По цьому факту було розпочате друге службове розслідування. Управління освіти вже подало заяву до правоохоронних органів.


Повернутись вверх