facebook

В Україні планують створити новий університет, який готуватиме фахівців з кібербезпеки, – Володимир Зеленський

В Україні планують створити новий університет, який готуватиме фахівців з кібербезпеки, – Володимир Зеленський

Інформує Всеосвіта.

Президент додав, що відбір викладачів до закладу вищої освіти проводитиметься з усією відповідальністю.

В Україні планують створити новий університет, який готуватиме фахівців з питань безпеки, зокрема сфері кібербезпеки. Так, після закінчення навчання випускники працюватимуть на державу. Про це журналістам розповів президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни».

Глава держави зазначив, що сьогодні загрози інформаційній безпеці та кіберзагрози можуть становити не меншу небезпеку для держави, ніж ворожа зброя. Для протидії цим загрозам було створено центр кібербезпеки, презентація якого відбудеться найближчим часом.

Ми будемо відкривати новий потужний університет, в якому будуть професії, пов’язані з безпекою. Цей університет презентуємо. Відбиратимемо найкращих дітей, давати високі стипендії, – зазначив Зеленський.

Кіберцентр співпрацюватиме з різними розвідками – як українськими, так і держав-партнерів. До роботи в ньому залучатиметься велика кількість аналітиків – українських, європейських та американських.

Президент додав, що відбір викладачів до закладу вищої освіти проводитиметься з усією відповідальністю.

Будуть побудовані сучасні лабораторії, кібер- і біохімічні центри. Вони будуть одразу отримувати знання, теорію і практику. Також туди буде відбір потужних викладачів, передусім українців, але також будуть залучені спеціалісти з-за кордону. Всі отримуватимуть дуже високу заробітну плату, незважаючи на те, з якої країни вони приїдуть. Цей університет готуватиме професійних людей, напрям яких – безпека нашої країни, які після цього університету повинні будуть працювати саме на державу, – наголосив президент.

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський підписав закон про заснування Національної премії України імені Бориса Патона. Премію присуджуватимуть за видатні досягнення у галузі науки та техніки.

Джерело.


Повернутись вверх