facebook

Вчителю з Черкащини оголосили догану за допис у “Фейсбуці”. На нього “доніс” нардеп Яценко

Вчителю з Черкащини оголосили догану за допис у “Фейсбуці”. На нього “доніс” нардеп Яценко

Вчителю Уманської ЗОШ №1 Ігорю Соболенку оголосили догану за можливі протиправні дії – пост у “Фейсбуці”, який освітянин опублікував близько 9-ї години ранку. Підставою для цього став дзвінок народного депутата Верховної Ради Антона Яценка.

Через інцидент департамент освіти та гуманітарної політики Уманської міськради провів службове розслідування. Комісія, затверджена департаментом, встановила: учитель під час уроку опублікував інформаційний пост, в якому поширював недостовірну інформацію щодо закриття ЗОШ №1 і №4.

Згідно із документами, на вчителя поскаржився народний депутат Верховної Ради Антон Яценко.

В опублікованому акті зазначено, що “активне користування соцмережею “Фейсбук”, а саме публікація постів під час освітнього процесу, суперечить морально-етичному кодексу педагога”. Комісія розпорядилася застосувати дисциплінарне стягнення до освітянина.

Сам вчитель фізики Ігор Соболенко розцінив догану як нагороду.

– Догану за наказом від управління освіти я розцінюю як нагороду, бо догана від таких людей – це саме вона! Догана за мою позицію на захист школи – нагорода, звинувачення в аморальності й не педагогічності, як сформульовано у звинувачувальному акті – нагорода! Я доб’юся справедливості й того, щоб з мене зняли догану і вибачилися, – прокоментував освітянин.

Чтайте також:  Як же стимулювати професійну діяльність педагогічних працівників?

Натомість відділ освіти Уманської міської ради відреагував на “провокативні пости” учителя.

– У відповідь на провокативні пости у соціальних мережах інформуємо: відповідно до п. 5 ст. 54 Закону України «Про освіту» не допускається відволікання педагогічних працівників від виконання професійних обов’язків. Відповідно до пояснювальної записки І.М. Соболенка, під час уроку він поширював публікації в соціальній мережі. Створена відділом освіти комісія дослідила, що вчитель Соболенко розміщує дописи, поширює та коментує під час уроків, що є не поодиноким випадком, а має систематичний характер, – зазначають у пресслужбі відділу освіти УМР. – Основне Ваше завдання під час освітнього процесу – якісно навчати дітей!

Водночас Антон Яценко, за чиїм телефонним зверненням вчителю винесли догану, пропустив майже всі засідання Верховної Ради. Відтак Антон Яценко з Черкаської області натиснув на кнопку для голосування лише один раз за березень, а за квітень показник його активності – 1% зі ста. Усього за ці два місяці відбулося 1508 голосувань.

Небайдужі уманчани вирішили перевірити, чи не порушує міський голова Умані Ірина Плетньова цю заборону – і дослідили останні записи на її сторінці у соцмережі. Відповідно до відеозапису, всі дописи на її сторінці були опубліковані в робочий час – з 10 ранку до 16:30.

Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Джерело.


Повернутись вверх