facebook

Місцеву владу просять не скорочувати вчительські надбавки

Місцеву владу просять не скорочувати вчительські надбавки

Профспілка та Міністерство освіти сподіваються на забезпечення трудових прав учителів

Міністерство освіти та Профспілка працівників освіти просять органи місцевого самоврядування не зменшувати розмір надбавок учителям шкіл.

Про це йдеться у спільному зверненні освітнього відомства та профспілки з приводу необхідності вирішення проблем, що виникають у територіальних громадах областей у зв’язку із зменшенням розміру надбавки за престижність праці для педагогічних працівників.

У МОН та Профспілці зазначають, що отримують звернення від колективів вчителів, у яких повідомляється, що на сесіях місцевих рад приймаються рішення про зменшення відсотка надбавки за престижність праці для шкільних педагогів з 30%-20% до 5% від ставки заробітної плати.

Окрім того, у зверненні зазначається, що для обчислення освітньої субвенції у 2021 році було застосовано показник середнього розміру надбавки за престижність педагогічної праці у розмірі 25% від ставки заробітної плати вчителя вищої категорії, що в цілому має забезпечити 30% надбавки вчителям усіх кваліфікаційних рівнів.

Виходячи з цього, Профспілка працівників освіти та Міністерство освіти висловили сподівання у забезпеченні трудових прав учителів на місцях з метою збереження для педагогічних працівників надбавки за престижність праці в повному обсязі.

Чтайте також:  Купа "мертвих душ". Нова очільниця НАУ розповіла про проблеми університету та анонсувала грандіозні зміни

«Розраховуємо на Ваше сприяння у забезпеченні трудових прав педагогічних працівників з метою збереження для них надбавки за престижність праці в повному обсязі та недопущення порушень норм законодавства про встановлення розміру такої надбавки керівником закладу загальної середньої освіти за погодженням з виборним профспілковим органом», – зазначають автори звернення.

Джерело.


Повернутись вверх