facebook

Світовий банк надасть Україні $200 млн кредиту на модернізацію українських вищих навчальних закладів

Світовий банк надасть Україні $200 млн кредиту на модернізацію українських вищих навчальних закладів

Інформує Всеосвіта.

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила проєкт «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів».

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила проєкт «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» вартістю 200 мільйонів доларів США. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Проєкт спрямований на надання підтримки Уряду України щодо покращення ефективності, якості та прозорості системи вищої освіти, забезпеченню відповідності навичок та знань випускників закладів вищої освіти очікуванням роботодавців, вимогам ринку праці та суспільства загалом, подолання викликів у освітньому секторі, спричинених пандемією COVID-19, зокрема, забезпеченню стійкості освітньої системи, створенню умов для безперервності освітнього процесу в умовах карантинних обмежень.

Світовий банк радий співпрацювати з Україною над модернізацією методів викладання та навчання в університетах відповідно до європейських стандартів з метою надання можливості молоді в Україні отримувати ті навички, які потрібні їй у ХХІ столітті, – зазначив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

У межах проєкту фінансуватимуться:

  • модернізація обладнання, закупівля дослідницьких та навчальних лабораторій, деякі ремонтні та відновлювальні роботи закладів вищої освіти, зокрема тих, що об’єднуються;
  • цифрова інфраструктура для організації навчання в закладах вищої освіти для забезпечення безперервності освітнього процесу за допомогою технологій дистанційного навчання, розробки та запуску електронних систем управління навчанням;
  • підтримка стійкості системи та управління змінами в довгостроковій перспективі;
  • модернізація інформаційно-аналітичної системи вищої освіти;
  • запровадження Національного опитування студентів та Єдиної електронної системи конкурсного державного фінансування наукових досліджень і розробок закладів вищої освіти, запуск і удосконалення цифрових рішень освітніх вимірювань навчальних досягнень.
Чтайте також:  Вибір спеціальності та темпів навчання: які зміни чекають на ВНЗ після ухвалення нового закону

Проєкт «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» складається з чотирьох взаємопов’язаних компонентів і буде впроваджуватися протягом п’яти років Міністерством освіти та науки України. МОН відповідатиме за загальну координацію та моніторинг ходу впровадження проєкту.

Джерело.


Повернутись вверх