facebook

У Києві планують зменшити тижневе навантаження на 11-класників – його вважають виснажливим

У Києві планують зменшити тижневе навантаження на 11-класників – його вважають виснажливим

Зараз максимальне тижневе навантаження на випускника становить 36 годин.

Утравні для київських випускників планують зменшити тижневе навантаження. Зараз його максимальна кількість становить 36 годин. У Департаменті освіти і науки Києва вважають, що це забагато і до того ж виснажливо для учня.

Максимальне тижневе навантаження навчальне на учня 11-го класу, який не має ще віку 18 років, — 36 годин. Це і забагато, і виснажливо. І що ми хочемо зробити для своїх випускників? Ми вирішили зменшити для них навантаження. Певні школи в Україні вже мають не один рік такого досвіду, – пояснила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян в ефірі «Громадського радіо».

Вона додала, що ідея належить не Департаменту освіти – нею поділилися освітяни. Суть у тому, щоб об’єднати декілька предметів в одну проєктну роботу.

Певне навчання з певних предметів, буде об’єднання і пройде у проєктних роботах. Наприклад, з декількох предметів 11-класник разом зі своїми однокласниками роблять проєкт і за це отримують оцінку з декількох предметів. Це дозволяє зменшити кількість обов’язково відвідуваних уроків у травні, – наголосила Фіданян.

Чтайте також:  Освіта майбутнього: які зміни готують українським школярам

За її словами, у такий спосіб можна зменшити навантаження до 12 годин на тиждень.

Нагадаємо, що цьогоріч Верховна Рада ухвалила рішення скасувати не лише #ДПА для 4-х та 9-х класів, але й ДПА у формі #ЗНО для випускників. У такий спосіб хочуть скоротити кількість учасників, які складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання для вступу у виші, і, відповідно, зменшити ризики поширення коронавірусу.

Джерело.


Повернутись вверх