facebook

Строки початку канікул школи визначать самостійно, – МОН

Строки початку канікул школи визначать самостійно, – МОН

Тривалість навчального року є внутрішнім питанням школи та визначатиметься педрадою

Тривалість навчального року є внутрішнім питанням кожної школи та має визначатись педагогічною радою закладу освіти.

Про це йдеться у листі-роз’ясненні Міністерства освіти і науки про організоване завершення 2020/21 навчального року.

Зокрема, у Міністерстві освіти зазначають, що згідно до законодавства освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, який закінчується не пізніше 1 липня.

«При цьому структура та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом», – наголосили у Міністерстві освіти.

У відомстві додали, що відповідні рішення мають ухвалюватись з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо.

«У межах академічної автономії питання організації виконання освітньої програми, навчального плану та освітнього процесу є внутрішнім питанням кожного закладу загальної середньої освіти, його педагогічної ради та завданням педагогічних працівників», – повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Чтайте також:  Потрібен механізм для зарахування стажу вчителям, які наразі працюють за кордоном, - Ірина Верещук

Джерело.


Повернутись вверх