facebook

Сім способів креативно завершити навчальний рік

Сім способів креативно завершити навчальний рік

«Ура, канікули!»,— фраза яка зовсім скоро ощасливить вчителів та школярів. Пропонуємо незвичне підбиття підсумків навчального процесу та гарний привід почати, а можливо й провести літо у компанії однокласників.

1. Фотосесія онлайн
Йдеться не про стандартну фотосесію з часів, коли всіх шикували по зросту та змушували посміхатися, а про щось цікавіше. Задайте тематичний напрям фотозйомці: дискотека 90-х, герої популярних серіалів (наприклад,”Гра престолів”), персонажі Disney. Попросіть учнів надсилати фото у спільну «хмару» (наприклад, папку у GoogleDisk), а потім зробіть колаж.

2. Передбачення на прийдешній навчальний рік
План такий: вчитель обирає актуальну книгу, дає можливість учням самостійно обрати сторінку та номер рядка. Учні свій вибір можуть озвучити напередодні або ж під час зустрічі. Далі, під час спілкування онлайн, зачитайте учням, що їх чекає наступного навчального року, спираючись на текст, який зазначений на обраній учнем сторінці та рядку.

Порада: не обирайте книжки з трагічним сюжетом:) Варіант, який потребуватиме більше підготовки: це заздалегідь підготувати набір передбачень, а учні мають обрати лише номер.

3. Створіть відео про ваш клас
Коли шкільні роки вже будуть далеко позаду, всім захочеться згадати, як це було. Запропонуйте класу зняти відео про їхнє життя. Що було цікавого, що смішного, що запам’яталося? Ідея може мати продовження — знімати подібні відео в кінці кожного навчального року. Формати відео абсолютно довільні:
• кліп (можливо, у класу є якась пісня, на котру всі «підсіли»?)
• інтерв’ю (скласти список питань, і розіграти певне «ток-шоу», де по черзі кожен дає відповідь)
• відеобекграунд (змонтувати відео, котрі є у однокласників, з коментарями тих, хто брав участь у зйомці).

Чтайте також:  “Переривати навчальний процес під час тривог – це наша жорстка рекомендація”, – МОН

4. Заснуйте власний кіно або книжковий клуб
Оберіть один серіал (бажано той, який ніхто з класу не дивився) і почніть дивитися його всі разом. У певний день протягом літа, наприклад, раз на тиждень, виходьте у Zoom і обговорюйте все побачене, давайте прогнози та діліться враженнями.
Якщо на кінематографі зупинятись не хочеться, можна вибрати книгу — схема та ж сама.

5. Пройдіть квест
Поділіться на команди, та пройдіть один й той самий квест, а потім порівняйте результати. Квестів є безліч! Створюйте турніри з фіналом, де буде обрана команда переможців.

6. Влаштуйте «майстер-шеф» онлайн
Запропонуйте обрати по одній традиційній страві та приготувати її. У конференції можна влаштувати звану вечерю, під час якої ділитися історіями, як виникла та чи інша страва країн світу.

7. Створіть капсулу часу
Запропонуйте учням виокремити якусь річ, яка у нього асоціюється із завершеним навчальним роком. Наприклад, у когось це буде глобус, олівець чи друкарська машинка. В онлайн-режимі цю річ можна намалювати та зберегти малюнки на носії. Якщо є можливість зустрітися — зберіть у коробку та зберігайте у класі. Можна також використовувати фотографії, вирізки з газет, журналів. На випускному — капсулу відкрийте та згадайте про цей момент.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Джерело.


Повернутись вверх