facebook

Вакцинуючись, працівники освіти захищають не тільки себе, а і дітей та колег: освітній омбудсмен про важливість інформування щодо вакцинації

Вакцинуючись, працівники освіти захищають не тільки себе, а і дітей та колег: освітній омбудсмен про важливість інформування щодо вакцинації

Горбачов висловив занепокоєння високим рівнем поширення антинаукових поглядів у суспільстві.

Інформує Всеосвіта.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов під час онлайн-вебінару «Вакцинація від COVID-19 для освітян» прокоментував ситуацію щодо вакцинації проти коронавірусу.

Нагадаємо, що, згідно з планом вакцинації, зараз триває щеплення від COVID-19 працівників освіти, які будуть долучені до процесу організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Станом на 21 квітня в Києві було провакциновано 1100 освітян.

У відповідь на питання: чи свідчить відмова від вакцинації про кваліфікацію педагогів, освітній омбудсмен зазначив, що не бачить однозначного зв’язку цих двох чинників, адже ставлення до вакцинації визначається комплексом причин.

Думаю, тут немає однозначного причиново-наслідкового зв’язку. Ставлення до вакцинації є наслідком великого комплексу чинників, серед яких не останню роль відіграє цілеспрямована кампанія з дискредитації взагалі наукового підходу, – заявив Горбачов.

На думку Горбачова, людство недооцінює важливість вакцинації, навіть не зважаючи на те, що за її допомогою вже вдалося побороти низку хвороб.

Мені здається, що людство просто розслабилося. Немає віспи, немає чуми, і так сприймається ніби так трапилось само собою. Але це наслідок величезної роботи лікарів та науковців.

Чтайте також:  Платне навчання у школі та штрафи за прогули: батьки оніміли від планів зі шкільної реформи

Також Горбачов підкреслив важливість особистого досвіду людини у ставленні до тієї чи іншої події.

Люди роблять висновки з однієї ситуації і не досліджують її ситуацію загалом. Низький рівень критичного мислення, дискредитація, інформаційні атаки – все це накопичується, – пояснив він.

Освітній омбудсмен висловив подяку освітянам, що дослідили питання вакцинації та приєднались до кампанії:

Вакцинуючись, працівники освіти захищають не тільки себе, а і дітей та колег – це дуже важливо, і я вдячний, що багато колег приєдналися, незважаючи на масову кампанію проти вакцинування.

Також на онлайн-вебінарі «Вакцинація від COVID-19 для освітян» повідомили, що станом на 22 квітня до списків на вакцинацію добровільно записалися 30 000 освітян зі всієї України, 3 500 педагогів уже отримали щеплення.

Джерело.


Повернутись вверх