facebook

Дитину відмовились зараховувати до школи через перепрофілювання закладів: мати звернулася до суду

Дитину відмовились зараховувати до школи через перепрофілювання закладів: мати звернулася до суду

Інші батьки школярів підтримали маму й пообіцяли, що звертатимуться у міністерство й до Президента України.

Інформує Всеосвіта.

Мамі першокласника відмовили у зарахуванні дитини до школи й вона звернулася до суду. Ситуація сталася у Дніпровському комунальному закладі освіти «Спеціалізована школа № 115». Там відмовилися приймати документи від мами, мовляв, відділ освіти розпорядився не набирати дітей до першого класу в рамках нової освітньої реформи. Про це йдеться на «11 канал».

Наразі жінка разом зі своєю юристкою Яною Прозоровою вимагають визнати неправомірними дії Дніпровського Департаменту гуманітарної політики.

Насправді рішення про закріплення території обслуговування за школами ще не прийнято. Такого рішення взагалі в природі не існує. Але є листи Департаменту гуманітарної політики й вони не правомірні, – заявила юристка.

Обурені реформою освіти і #батьки теперішніх школярів. На підтримку мами, яка подала до суду, вони зібралися з плакатами під стінами Дніпровського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати реформу.

Ні бездумному розподілу шкіл! Ні бездумному розподілу шкіл! – скандували батьки

Одна з мітингувальниць зазначила, що батьки не бачать ні логіки, ні здорового глузду в рішенні перерозподілу шкіл:

Чтайте також:  Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Ми вимагаємо скасування того, в чому ми, батьки, не бачимо ні здорового глузду, ні логіки. Другого способу розв’язання проблеми, як тільки звернутися до суду, ми не бачимо.

Інша ж мама запевнила, що усі батьки налаштовані у цій справі йти до кінця, будуть звертатися і в Міністерство освіти і науки України й навіть до Президента України.

У міській раді міста Дніпра зазначили, що найближчим часом буде додатково розглядатися питання #перепрофілювання шкіл.

Джерело.


Повернутись вверх