facebook

Друге підборіддя й зайва вага: як виглядатиме людина через 25 років дистанційної роботи

Британські розробники створили віртуальний портрет людини, щоб показати наслідки дистанційної роботи.

Фахівці британської платформи з пошуку роботи DirectlyApp разом з лікарями, фітнес-тренерами і психологами розробили портрет Сьюзен. Це візуалізація віддаленого працівника, який через 25 років дистанційної роботи матиме безліч проблем зі здоров’ям.

Якщо вчасно не змінити звички й не займатись спортом, малорухливий спосіб життя негативно вплине на стан здоров’я і через 25 років людина себе не пізнає. Ось перелік проблем, які ймовірно виникнуть через тривалу дистанційну роботу:

Синдром комп’ютерного зору (КЗС)

Комп’ютерний синдром виникає тоді, коли ваші очі часто залишаються зосередженими на близькому предметі впродовж тривалого часу. Це призводить до сухості ока, запалення, подразнення і порушення зору.

Погана постава

Під час тривалого сидіння на кріслі за комп’ютером, м’язова тканина починає затікати, литкові м’язи не дозволяють качати кров знизу вгору. Йде навантаження на серце і йому важко справлятися зі своїми функціями. Знайти правильне положення для роботи за ґаджетом легко, але воно не завжди є правильним і лише може нашкодити хребту, поставі і шиї.

Втрата волосся

Якщо нехтувати прогулянками і постійно сидіти вдома, організм не отримуватиме потрібну дозу вітаміну D. Його дефіцит призведе до втрати волосся.

Чтайте також:  В Україні не повинно бути "вишів", "завучів" та "Міносвіти". Які ще зміни пропонує довідник МОН

Темні кола під очима

Тривала робота за комп’ютером, яка перенапружує очі, стрес, недосипання, втома  – є причинами появи темних кіл й синців під очима.

Окрім вищезазначених проблем, у віддаленого робітника може з’явитися зайва вага, друге підборіддя, проблеми зі шкірою обличчя, постійне підвищення рівня стресу.

Аби у майбутньому не мати вигляд, як у Сьюзен, фахівці радять скористатися такими порадами:

1) Рутина

Дипломована психологиня Рейчел М. Аллан рекомендує дотримуватися режиму, який відповідає вашому життю, рівню вашої продуктивності й вимогам до роботи. Рутина дає можливість керувати своїм часом і оптимізувати увагу.

2) Підтримувати соціальні зв’язки

Клінічна психологиня Кейт Бріертон вважає, що однією з основних проблем віддаленої роботи – відсутність спілкування з людьми. Це може призвести до підвищення рівня стресу кортизолу, який, своєю чергою, підвищує кров’яний тиск. Позитивні робочі відносини добре впливають на моральний стан, продуктивність і емоційне здоров’я:

Деякі найбільш професійні відносини беруть свій початок у неформальних чатах. Віддалена робота може вимагати від нас створення можливостей для такого неформального спілкування з колегами.

3) Вправи

Важливо приділяти час вправам і дихати свіжим повітрям після тривалого робочого дня. Таку пораду дає особистий тренер Джо Міттон. А ще він рекомендує займатися йогою.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

4) Баланс між роботою й особистим життям

Кейт Бріертон радить виділяти вдома простір для роботи й відпочинку. Використовуйте кімнатні рослини або картини, розділіть площу килимом.

Установіть нагадування на телефоні екрану, щоб робити регулярні перерви, вставати й рухатися, правильно харчуватися і виходити на вулицю. По можливості, займатися фізичними вправами, – рекомендує психологиня.

5) Використовуйте вільний час з розумом

Однією з переваг віддаленої роботи є той факт, що не потрібно їздити на роботу. За словами Кейт Бріертон, дистанційна робота – це чудова можливість зекономити час і можливості:

Підтримуйте своє фізичне та емоційне здоров’я. Ви можете проводити вільний час, спілкуючись з друзями й сім’єю, гуляючи на природі або займаючись фітнесом. Всі ці дії корисні для вас і вдосконалять вашу загальну продуктивність на роботі, а не просто збільшать робочий день, – поділилась порадою психологиня.

6) Більше співпраці

Віддалена робота не повинна означати роботу наодинці. Фізіотерапевт Емма Джеймс рекомендує організувати групові зустрічі й заохочувати рух всередині, можливо, як частина ініціативи з побудови команди.

Джерело.


Повернутись вверх