facebook

Підробили результати тестів на COVID-19, щоб не ходити до школи: у Швейцарії учням через витівку загрожує покарання

Проти «креативних» школярів можуть відкрити кримінальну справу.

Інформує Всеосвіта›.

Швейцарії, у місті Базель, троє учнів підробили результати тестів на COVID-19, щоб не ходити до школи. Початково результати були негативними, однак учні вирішили це «виправити» й у такий спосіб уникнути занять. Про це пише швейцарське видання Blick.

Незадовго до весняних канікул школярі підробили не лише результати тесту, але й активували попередження у спеціальному швейцарському додатку SwissCovid для відстеження контактів хворих на коронавірус. Цей застосунок дозволяє людині, яка отримала позитивний тест на COVID-19, увімкнути функцію сповіщення про хворобу – повідомлення автоматично найде тим людям, які є контактними особами й відповідно мають піти на самоізоляцію.

Так трапилося й у випадку зі школярами: через їхню витівку 25 людей відправили на вимушений 10-денний карантин – серед них однокласники та деякі вчителі. А увесь клас перевели на дистанційне навчання.

Тепер креативним учням загрожує серйозне покарання, аж до відкриття кримінальної справи, адже йдеться про фальсифікацію медичних документів. Наразі школярі отримали дисциплінарне покарання від закладу освіти, однак відраховувати дітей не збираються – у період пандемії вони опиняться у скрутному становищі.

Станом на 9 квітня у Швейцарії хворіють 49 528 осіб, з них 189 знаходяться у критичному стані. Крім того, до кінця червня 2021 року країна хоче вакцинувати принаймні однією дозою 75% людей із вразливих груп і 60% усього дорослого населення.

Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

Джерело.


Повернутись вверх