facebook

Що має бути у шкільній аптечці: МОЗ затвердило перелік медикаментів

Керівники обласних та Київської міської державних адміністрацій зобов’язані забезпечити заклади освіти усіма необхідними медичними виробами та лікарськими засобами.

 


Оприлюднено новий перелік медичних виробів, лікарських засобів та інших матеріалів, що повинні бути у складі медичної укладки для надання медичної допомоги у медичному пункті закладу освіти. Відповідний наказ № 637 від 06.04.21 року затверджено Міністерством охорони здоров’я України.

Керівники обласних та Київської міської державних адміністрацій зобов’язані забезпечити заклади освіти медичними виробами, лікарськими засобами та іншими матеріалами, які відповідно до Примірного переліку повинні бути у медичному пункті закладу освіти.

У переліку зазначені 33 найменування медичних виробів, лікарських засобів та їх необхідна кількість. Зокрема: шприци ін’єкційні різного об’єму, маски-клапани для штучної вентиляції легень, механічні вироби для зупинки кровотечі, системи для переливання інфузійних розчинів, пульсоксиметр портативний, термометр (в тому числі цифровий або інфрачервоний), тонометр, дезінфекційні засоби, перев’язувальні матеріали, розчини для ін’єкцій та зовнішнього застосування, аерозоль для інгаляцій та інші необхідні засоби.

Чтайте також:  Стипендія у розмірі мінімальної зарплати: хто зможе отримувати?

Джерело.


Повернутись вверх