facebook

Закриття шкіл-інтернатів: Верховній Раді рекомендували ухвалити законопроєкт

Раніше йшлося про відтермінування трансформації санаторних шкіл до 2024 року.

 

Комітет з питань освіти і науки рекомендував Верховній Раді відтермінувати закриття шкіл-інтернатів до 2022 року. Про це йдеться на офіційному вебпорталі ВР України.

Зокрема, на засіданні Комітету народні депутати розглянули законопроєкти про внесення змін до п. 3 розділу Х «Перехідні та прикінцеві положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу (№5138) та альтернативний до нього (№5138-1).

Законопроєкт №5138 пропонує відтермінувати до 2024 року трансформацію санаторних шкіл. Але, у результаті обговорення, парламентарії дійшли висновку, що це значний термін.

Альтернативним проєктом Закону пропонується перенести трансформацію санаторних шкіл на рік – до липня 2022 року та передбачається зобов’язати засновників погоджувати в Міністерстві освіти і науки проєкти рішень про ліквідацію та реорганізацію санаторних та спеціальних шкіл, а також навчально-реабілітаційних центрів.

Минулого року ухвалили Закон, яким відстрочили трансформацію санаторних шкіл на рік. Але не всі засновники зважено підійшли до цього питання. Є місцеві громади, які успішно трансформували навчальні заклади, але є такі, де закривають спеціальні та санаторні школи, – наголосила народна депутатка Юлія Гришина.

Чтайте також:  Чи має право дитина перескласти незадовільну оцінку за концепцією НУШ. Роз'яснення юриста

За її словами, питання трансформації мережі санаторних і спеціальних шкіл перебувають на постійному контролі Комітету. Наразі це дуже важливе та складне питання для суспільства, тому потрібно ухвалювати зважені рішення.

За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити за основу законопроєкт №5138-1.

Джерело.


Повернутись вверх