facebook

«Привчати учнів до нового меню вже пізно»: кухарі про нове шкільне харчування

У Кропивницькому влаштували навчання для шкільних кухарів міста, але не всі у захваті від оновлених страв.

Інформує Всеосвіта.

У Кропивницькому влаштували курси для куланів з усіх шкіл міста. Тамтешні кухарі вчаться як зі звичайних інгредієнтів робити нові страви та як їх подавати. Про це йдеться у сюжеті «ТСН. Тиждень».

Нагадаємо, кулінарний експерт Євген Клопотенко започаткував проєкт Cult Food, де створив нове меню для закладів освіти. Проєкт підтримала Перша леді України Олена Зеленська й зазначила, що вже цього літа запрацює інформаційний портал з метою осучаснення системи шкільного харчування. Портал міститиме всю ключову інформацію, навчальні матеріали, підказки про реформу тощо.

Проте не всі рецепти із нового меню шкільним кухарям до вподоби.

Наприклад, салат із запеченої капусти та з лимонним соком моя б дитина не їла. Це навіть на вигляд не привабливе, а діти люблять страви очима, – зазначила шкільна кухарка Людмила Соколенко.

Інші кулінари кажуть, що привчати дітей до нового меню трохи запізно. Так шкільна кухарка Юля Бондар запевняє, що таке меню незвичне для дітей:

Я не впевнена, що дітям сподобаються усі ці страви, але сподіваюся, що вони приймуть такі зміни. Загалом до цього треба привчати починаючи з дитячого садочку.

Чтайте також:  25-річний вчитель із Києва озвучив несподівану причину, чому молоді педагоги не йдуть працювати в школу

А от представниця батьківської ради Кропивницького Євгенія Захарченко зазначила, що частину страв з нового меню вже забракували:

Зараз нове меню запроваджено частково. Ячневі боли вже відкинули, бо вони виходять сухими, картопляний гратен вже не готують, бо діти його не їдять і воно повністю йде у відходи.

Очільниця ж Кропивницького міського управління освіти Лариса Костенко додала, що є необхідність постійно оновлювати перелік продуктів для закладів освіти, а також зазначила, що можна закуповувати заморожені фрукти.

Джерело.


Повернутись вверх