facebook

Новий штам COVID-19 може бути більш заразним для дітей: епідеміологи про мутацію коронавірусу

На думку вчених, мутований варіант SARS-CoV-2 є на 70% заразнішим, аніж попередні штами у Великобританії.

Інформує Всеосвіта.

Великобританії виявили мутацію нового варіанту коронавірусу. Для дітей такий штам COVID-19 може бути більш заразним ніж попередній. Про це повідомляє британський сайт Reuters.
Існує ймовірність того, що новий варіант коронавірусу має більшу схильність заражати дітей, вони стають сприйнятливішими до вірусу, як і дорослі, – підкреслив Ніл Фергюсон, член NERVTAG, професор та інфекційний епідеміолог з Імперського коледжу в Лондоні.
Крім того, Фергюсон зазначив, що жодної причини того, чому діти стали більш вразливі, поки що не встановили, але негативна тенденція вже прослідковується.

Вчені урядової Консультативної групи з питань загрози нових та нових респіраторних вірусів (NERVTAG), які відстежують новий варіант COVID-19, заявили, що він швидко став домінантним штамом на півдні Британії й незабаром може поширитись по всій території країні.

На думку вчених, мутований варіант SARS-CoV-2 є на 70% заразнішим, аніж попередні штами у Великобританії. Саме тому його поява спонукала деякі країни закрити свої кордони з Великобританією та впровадити жорсткі обмеження на період різдвяних свят.

Нагадаємо, в.о. Голови Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін раніше повідомляв, що вакцину під час другого етапу вакцинації отримають працівники закладів освіти України.

Чтайте також:  В Україні запропонували ввести жорсткі штрафи для учнів за прогули і неналежну поведінку

Джерело.


Повернутись вверх