facebook

Чи забороняється батькам вхід в укриття закладів освіти?

Чи забороняється батькам вхід в укриття закладів освіти?

Автор: Наталія Піпа, депутатка ВРУ 

У твітері бачила історію, як батько привів дитину в садочок. Він не помітив, що тривога ще не закінчилась. Але ні його, ні дитину в укриття не пустили. Пізніше керівниця закладу сказала, що наказ МОН забороняє їй пускати в укриття, але так і не надала той наказ.

Чи справді є наказ, який забороняє вхід в укриття?

Я вирішила уточнити у МОН – то які ж правила доступу до укриттів? Текст відповіді додаю у коментарях, а тут напишу коротко:

Батьки, вчителі та учні мають повний доступ до укриттів у школах та садочках. Міністерство освіти запевняє, що не може бути ситуацій, коли батьків не пускають до укриття.

Алгоритм, коли приводити дітей до школи під час тривоги, визначає керівництво закладу. Наприклад керівник може встановити схожий алгоритм:

Якщо уроки починаються о 8:30, а тривога закінчується о 8:30, дитину можна привести на другий урок. Якщо тривога триває довше, навчання буде дистанційним.

 

Важливо дотримуватися цих алгоритмів, щоб уникнути небезпечних ситуацій для дітей та не залишати їх без нагляду. Не треба приводити дитину до школи доки триває тривога, бо там не буде вчителя який буде відповідати за дітей!

Чтайте також:  Як конфлікт між учителем та батьками впливає на дитину: відповідь психолога

Ці алгоритми залежать від домовленостей директора з вчителями, оскільки їм також потрібно дістатися до роботи.

Тому, такі ситуації, як описана вище має кілька важливих висновків: в укриття батьків пускати мають, але їм важливо дотримуватися алгоритмів які надають керівники шкіл аби не залишати дітей в укриттях самих.

Джерело.


Повернутись вверх