facebook

“Обдаровані діти – це прекрасно, але працювати треба з іншими”: вчителька назвала три проблеми шкільної освіти в Україні

“Обдаровані діти – це прекрасно, але працювати треба з іншими”: вчителька назвала три проблеми шкільної освіти в Україні

Інформує OBOZ.UA.

Попри те, що у школах є обдаровані діти, увага вчителів має приділятися кожному учневі, щоб він отримав базову шкільну освіту. На цьому зауважує українська вчителька Людмила Булигіна.

Педагогиня запевняє, що працювати потрібно з тими школярами, які мають максимальну ефективність. Про це Булигіна написала на особистій сторінці у Facebook.

Водночас, вчителі мають чітко виділити базову частину кожного предмета, залишивши єдину програму. До того ж, календарне планування повинно бути привʼязане до тижнів, запевняє педагогиня. За її словами, у школах нині велика міграція і буде ще більша.

“Потрібно дуже чітко виділити базову частину кожного предмета, залишивши одну єдину програму (без моделей і всього цього), більш того, календарне планування теж дуже чітко прив’язати до тижнів. +/- 2. Поясню чому: міграція учнів по школах велика вже зараз, а буде ще більша, виникає багато проблем з переходами в інші заклади”, – пише Булигіна.

Крім того, освітянка зазначає, що перевірка знань з кожної теми повинна бути єдиною і мати посилання в загальному доступі. Так, учні матимуть необмежену кількість спроб для тренування, а остаточний іспит проходитимуть з вчителем, після чого буде сформований сертифікат з підтвердженням вчителя.

Чтайте також:  "Намагаємося втримати старшокласників, багато з яких, особливо хлопчиків, виїжджають за кордон" – міністр освіти

Джерело.


Повернутись вверх