facebook

Домашні завдання з 1 класу, радянська система оцінювань та інші “але”: Сергій Дятленко вказав на серйозні проблеми НУШ в Україні

Домашні завдання з 1 класу, радянська система оцінювань та інші “але”: Сергій Дятленко вказав на серйозні проблеми НУШ в Україні

Інформує OBOZ.UA.

Більшість українських шкіл не можуть запропонувати батькам повноцінну модель програми Нової української школи (НУШ). Адже найчастіше, її впроваджують в обрізаному, ближче до радянської моделі форматі.

Зокрема, попри те, що за програмою діти у першому класі не мають отримувати домашніх завдань, вчителі їх все одно задають. На цьому зауважив освітній експерт Сергій Дятленко у своєму дописі у Facebook.

Крім того, у закладах освіти продовжують здійснювати оцінювання за звичною схемою, щоб було зрозуміло для батьків. Замість уроків розвитку, педагоги проводять математику і читання, щоб діти не відставали. Водночас, попри те, що у школах діє програма НУШ, вчителі самостійно вирішують, де вони можуть працювати по-іншому.

“Модель початкової школи НУШ якнайкраще відповідає запитам батьків. Але от біда. Жодна школа і навіть клас в місті цьогоріч не сповідує в повній мірі концепцію і вимоги НУШ. Частина шкіл/класів працюють за модними освітніми програмами спрямованими на досягнення швидких результатів (росток, інтелект тощо). Нічого не маю проти цих програм, підтримую їх, але нам не підходять. А інші декларують НУШ, але впроваджують її в обрізаному (ближче до радянської моделі) форматі”, – пише експерт.

Він додав, що “але” у закладах освіти, де користуються НУШ, можна назбирати немало.

За словами Дятленка, Міністерство освіти та науки впроваджує НУШ, отримує багато нарікань за це, проте у школах в межах автономії введення програми не відбувається і на половину.

Джерело.


Повернутись вверх