facebook

Важливо: ВР ухвалила постанови про виділення коштів педагогам на доплати та захист від COVID

Реалізація проєкту Постанови сприятиме організації безпечного освітнього процесу в ЗЗСО в умовах карантину.

 


Сьогодні, 18 вересня, Верховна Рада України 277 голосами ухвалила постанову Комітету з питань освіти, науки та інновацій № 4108 «Про безпеку педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти під час пандемії коронавірусу SARS-CoV-2».

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова профільного Комітету Сергій Бабак.

Якщо Уряд не спромігся за 3 місяці виділити кошти на безпеку вчителів, то Верховна Рада виправляє їх помилки, – прокоментував Бабак.

Уряду рекомендовано виділити місцевим бюджетам:

190 млн грн для закупівлі медичних масок в школи та 14,6 млн грн в заклади ПТО;

414 млн грн для закупівлі дезінфекційних засобів;

660 млн грн для закупівлі технічних засобів навчання (ноутбуків).

Відповідно до пункту 2 Пояснювальної записки метою цього проєкту є забезпечення соціального захисту з боку держави вчителів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти під час пандемії.

Ухвалення проєкту Постанови сприятиме організації безпечного освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти в умовах карантину, запровадженого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Крім того, народні депутати 274 голосами підтримали проєкт постанови № 4057 про звернення до Кабміну щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення безпечного навчального процесу і якісної освіти в умовах карантину, запровадженого через COVID-19.

Чтайте також:  Вчителів треба переконувати працювати по-новому: освітянин розповів, у чому проблема педуніверситетів в Україні

Зокрема, цим актом рекомендовано Кабінету Міністрів України при перерозподілі видатків Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками, передбачити:

для закупівлі сертифікованих засобів індивідуального захисту для педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів освіти державної та комунальної форм власності, здобувачів освіти в закладах освіти державної та комунальної форм власності на період до кінця 2020 року 1 090 000,00 тис. грн;

додаткові доплати у розмірі 6033560,00 тис. грн до заробітної плати педагогічним та науково-педагогічним працівникам закладів освіти державної та комунальної форм власності за додаткове навчальне навантаження в умовах дистанційного та змішаного навчання на період до кінця 2020 року;

для технічного забезпечення дистанційного навчання в умовах карантинних заходів 3 375 390,00 тис. грн.

Також Верховна Рада 477 голосами ухвалила проєкт постанови № 4082 про звернення до КМУ щодо вживання невідкладних заходів для забезпечення безпечного освітнього процесу в умовах карантину підтримали 277 нардепів.

Ним передбачається рекомендувати Кабміну при перерозподілі видатків Фонду передбачити видатки на:

1. запровадження нової бюджетної програми “Заохочення педагогічних працівників в умовах карантину” для виплати надбавки за виконання роботи по забезпеченню освітнього процесу в умовах карантину педагогічним працівникам, оплата праці яких здійснюється коштом освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 50% в обсязі 5 790 523 тис. гривень;

Чтайте також:  Шкільну програму спростять, щоб не забивати учнів другорядною інформацією

2. запровадження нової бюджетної програми “Безпечна школа” для забезпечення закладів загальної середньої освіти дезінфекційними засобами та засобами індивідуального захисту учасників освітнього процесу в обсязі 2 272 468,1 тис. гривень, а саме:

медичні маски — 1 219 800,9 тис. грн;

дезінфекційні засоби для обробки рук і шкіри — 331 739,9 тис. грн;

дезінфекційні засоби для поверхонь (парти, підлога) — 720 927,3 грн.

Джерело.


Повернутись вверх