facebook

Підготовка шкіл до нового навчального року не була провальною – Сергій Шкарлет

Т.в.о. міністра освіти розповів про державний стандарт базової середньої освіти та заперечив наявність плагіату у своїх наукових роботах.

Більшість шкіл готові і до змішаного, і до дистанційного навчання.

Про це заявив т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет під час години запитань до уряду.

Виключно по тих зонах, в яких буде встановлено локдаун, ми будемо працювати в режимі повного дистанційного навчання. Більшість буде працювати в режимі змішаного навчання, – зазначив Сергій Шкарлет.

Народна депутатка Наталя Піпа зауважила, що 25 вересня закінчується випробовуваний термін міністра і поцікавилась, чи встигне він ухвалити стандарт про середню освіту для продовження НУШ. Також вона звинуватила Сергія Шкарлета в тому, що підготовка шкіл до нового навчального року була провальною. На її думку, міністр має піти з посади і передати обов’язки більш професійному міністру, з чим очільник Міносвіти категорично не погодився:

Я нічого не знаю про термін 25 вересня. Щодо провальної роботи зі школами, це дещо перебільшені факти. Ви заяляєте що робота шкіл провалена, але переважна більшість керівників навчальних закладів досить плідно підготувались до організації освітнього процесу.

Народна депутатка згадала і про плагіат який, за її словами, був виявлений в 90 відсотках наукових робіт Сергія Шкарлета.

Щодо мого плагіату, то є два заключення професійних органів, які абсолютно спростовуюють ті речі, які розганяються в мережі. Я впевнений, що для більшої частини науковців це питання давно закрите, – запевнив очільник МОН.

І додав, що стандарт 5-9 клас опрацьований в повному обсязі із залученням фахівців національної академії педагогічних наук і переданий до секретаріату кабінету міністрів.

Я сподіваюся, що 24 вересня ми винесемо його на розгляд профільного комітету, а 30 вересня – винесемо на затвердження, – підсумував Сергій Шкарлет.

Чтайте також:  За яких умов можна призупинити дію трудового договору?

Джерело.


Повернутись вверх