facebook

«Зупинiть перехід шкiл на гiмназiї та лiцеї. Зупиніть цю бездарну реформу»: з’явилася петиція проти реформи середньої школи

Авторка петиції закликала владу узгоджувати такі реформи з народом України.

Інформує Всеосвіта.

«Прошу звернути увагу до проблеми трансформації закладів середньої освіти, а саме до перепрофілювання шкіл в ліцеї та гімназії. Зупиніть цю бездарну реформу», – такими словами починається петиція №22/114892-еп «Припинення перепрофілювання шкіл в ліцеї та гімназії» на офіційному порталі інтернет-представництва Президента України.

Багато батьків мають декілька дітей різного віку яких з початком реформи потрібно возити в різні локації, а також у великих містах потрібні додаткові кошти, бо ліцей або гімназія вже не будуть поряд в одному місці, – йдеться у петиції.

Авторка петиції додала, що батькам і дітям така реформа створюватиме додаткові проблеми, адже ліцеїв буде набагато менше від гімназій і потрібно буде шукати той ліцей, який зможе прийняти дитину, а це може бути від місця проживання інший кінець міста, що призведе до додаткових витрат часу й фінансів.

Також це веде до того, що вчителі повинні будуть шукати собі інші місця роботи, а це переривання трудового стажу. Прошу, щоб надалі такі важливі рішення, які стосуються майбутнього наших дітей ви узгоджували з тими на кому вони відображуються, а саме з батьками цих дітей, тобто – народом України! Зупиніть перепрофілювання шкіл в гімназії та ліцеї, – зазначила авторка у петиції.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

Авторка петиції: Валуйська Ольга Олександрівна. Наразі зібрано понад п’ятсот голосів. Нагадаємо, для того, щоб петицію розглянули за неї мають проголосувати мінімум 25 000 громадян України.

Джерело.


Повернутись вверх