facebook

Як непомітно попросити про допомогу: жест, який потрібно знати не лише дорослим, але й дітям

Як непомітно попросити про допомогу: жест, який потрібно знати не лише дорослим, але й дітям

Канадська благодійна організація Canadian Women придумала спосіб, як жертви насильства без слів можуть повідомити про своє становище.

Часом трапляються ситуації, коли відчайдушно потрібно покликати на допомогу, однак не завжди це можна зробити відкрито – закричати, написати повідомлення тощо. Під час пандемії COVID-19 суттєво зросла кількість випадків домашнього насильства, саме тому канадська благодійна організація Canadian Women придумала спосіб, як жертви можуть непомітно попросити про допомогу. Це своєрідний код SOS кінчиками пальців.

Організація записала спеціальний ролик, в якому показаний жест, що означає словосполучення «Допоможи мені»:

Виставити долоню й сховати великий палець.

Стиснути інші пальці у кулак.

Так, на відео дві жінки спілкуються онлайн про рецепт бананового хліба. Жертва намагається говорити спокійно, однак її голос ледь не зривається від сліз. Позаду неї видно чоловіка – співмешканця. У певний момент жінка підіймає руку, щоб поправити волосся, й непомітно просить подругу допомогти, використовуючи спеціальний жест.

У соцмережах ролик викликав бурхливу реакцію: користувачі погодилися, що жест дійсно ефективний і не привертає увагу того, хто чинить насильство.

Крім того, такому способу можна навчити й дітей, якщо вони опинилися у небезпечній ситуації та не можуть відкрито повідомити про це іншим людям.

Чтайте також:  Викладач ніколи не виграє конкуренцію у смартфона на уроці

Джерело.


Повернутись вверх