facebook

Державні кошти на навчання будуть закріплювати за студентом, – Саакашвілі про реформу освіти

Державні кошти на навчання будуть закріплювати за студентом, – Саакашвілі про реформу освіти

В Україні планують реформу в сфері освіти, яка б передбачала закріплення державних коштів на навчання за студентами. Тобто їх отримуватиме не виш, а абітурієнт.

Джерело:

Укрінформ
Про це сказав голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі на телеканалі “Дом”.

Саакашвілі наголосив, що суть реформи освіти дуже радикальна і революційна – ваучер про вищу освіту йтиме разом зі студентом.

“Студент сам обирає виш і “голосує” за нього грошима, які йому дає держава на заклад вищої освіти (приватний або державний)”, – вважає голова виконавчого комітету Нацради реформ.

За його словами, це допоможе покращити якість освіти, адже кошти витрачатимуться безпосередньо на студентів, а не на навчальні заклади.

Згодом студенти самі обиратимуть: вчитися за кордоном чи здобувати освіту в Україні. І гроші витрачатимуться не на ректорат, а прямо на студентів, і через них – на якість освіти,– заявив Саакашвілі.

Він додав, що також планують створити систему другої освіти.

Цікаво! Агентство QS Quacquarelli Symonds Чотири українські виші потрапили в рейтинг найкращих університетів світу: список уклало рейтинг кращих університетів світу у 2021 році, куди увійшли чотири популярні виші з України:

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

Київський національний університет ім. Шевченка;
Харківський національний університет ім. Каразіна;
Львівська політехніка;
Київський політехнічний інститут ім. Сікорського.
До слова, Міністерство освіти і науки обіцяє запустити МОН буде перевіряти працевлаштування випускників університетів у 2021 році електронну систему моніторингу працевлаштування випускників вишів.

Джерело.


Повернутись вверх