facebook

На Тернопільщині маму намагались оштрафувати за те, що її син пропускав дистанційне навчання

На Тернопільщині маму намагались оштрафувати за те, що її син пропускав дистанційне навчання

Суд у Тернопільській області вирішив не штрафувати маму хлопця, який не відвідував дистанційне навчання, та обмежився усним зауваженням.

Джерело:

пресслужба Єдиного державного судового реєстру
Зазначимо, що жінку звинувачували в невиконанні батьківських обов’язків. А все через те, що її син не відвідував онлайн-уроків, бо вдома не було інтернету.

В березні минулого року в усіх школах та садочках запровадили карантин та дистанційне навчання через епідемію коронавірусу. І це спричинило обурення серед батьків, адже не всі мали доступу до техніки та інтернету.

Так, 15-річний хлопець під час дистанційного навчання не виходив на зв’язок з учителями та мав багато пропусків. Вони подали заяву в поліції, а ті – до суду.

Мати учня визнала на суді провину, однак розповіла, що школяр не міг навчатись, адже в їхньому будинку не було інтернету.

Судді вирішили звільнити жінку від штрафу, що міг сягнути від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, за малозначністю порушення.

Схожі ситуації
Додамо, що це не перша ситуація, коли батьків намагалися притягнути до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків через незабезпечення належних умов навчання.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі

Так, у лютому в Чернівецькій області суд закрив подібну справу щодо місцевої жительки, яка не змогла забезпечити навчання дітей, адже в неї був зламаний телефон, передає Liga.net.

А суд у Червонограді таки оштрафував 33-річну багатодітну маму У Червонограді оштрафували багатодітну маму: її діти прогулювали школу, на яку подали до суду через постійні прогули уроків її дітьми.

Джерело.


Повернутись вверх