facebook

Омбудсмен: нова освітня програма перевантажує учнів

Омбудсмен: нова освітня програма перевантажує учнів

Сергій Горбачов розкритикував норми нової типової освітньої програми для учнів 5–9 класів

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов розкритикував норми нової типової освітньої програми для 5–9 класів в частині надмірного навантаження на школярів.

Про це він сказав під час участі у діалоговій платформі «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії».

За його словами, нова типова освітня програма, що ухвалена Міністерством освіти і науки у лютому цього року, зберегла значне навантаження на учнів, через що школярі мають по 7-8 уроків на день.

«Я не поділяю оптимістичної оцінки типової освітньої програми, оскільки вона зберегла величезне перевантаження на учнів. Наші діти у 5-6-7 класах мають по 7-8 уроків. Це абсолютно неприпустимо. Це треба змінювати», – наголосив освітній омбудсмен.

Він зауважив, що наразі компромісним варіантом, який можна застосувати, враховуючи тривалість підготовки документів, є внесення змін до нового Санітарного регламенту щодо уроків фізкультури.

«Це є зміни до Санітарного регламенту, який би виключив оцю дивну норму, що уроки фізкультури не входять до загального навантаження. Треба їх включати, треба бути чесними з собою. І врешті-решт дати нашим дітям можливість не лише навчатися, але й зберігати здоров’я», – зауважив Освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Чтайте також:  В селах з 2027 року закриватимуться школи — чому цей процес незворотний

Джерело.


Повернутись вверх