facebook

Розпочато моніторингове дослідження якості Нової української школи

В межах моніторингу передбачене навчання для вчителів початкової школи.

 

Міністерство освіти і науки України, фонд «The LEGO Foundation» та Австралійська рада освітніх досліджень (ACER) розпочинають проведення моніторингу якості початкової освіти, щоб перевірити, як у початкових школах впроваджують ігрові методи навчання.

Мета дослідження – з’ясування ефективності впровадження діяльнісних та ігрових методів навчання в освітній процес Нової української школи та виявлення їхнього впливу на формування ключових компетентностей учнів початкової школи, зокрема читацької та соціально-емоційної.

Впевнена, що результати такого дослідження стануть ще одним науковим підтвердженням того, що навчання через гру дає можливість розкрити індивідуальні можливості дитини, – зазначила заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова.

Дослідження відбуватиметься протягом чотирьох років. Двадцять шкіл з п’яти областей України візьмуть участь у вищезазначеному дослідженні. Окрім проведення оцінювальних інтерв’ю зі здобувачами початкової освіти, в межах моніторингу передбачене навчання для вчителів початкової школи інтервенційних закладів освіти, що поєднує змішаний формат тренінгів, методичний супровід та коучингову підтримку педагогів.

Австралійська рада освітніх досліджень рада співпрацювати з Україною. Сподіваємось, це інноваційне дослідження додасть до наявної наукової доказової бази важливий дослідницький контекст Східної Європи, що може бути використаним для подальшої адаптації та впровадження діяльнісних методів навчання в інших країнах, – зауважила Рейчел Паркер, старший науковий співробітник дослідницької програми ACER «Освіта та розвиток».

Чтайте також:  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

У МОН переконують, що ігрове та діяльнісне навчання є важливим для всебічного розвитку дітей, а також для розвитку когнітивної, соціальної, емоційної, креативної та фізичної сфер, які є необхідними для того, щоб діти ставали потужними агентами змін у власному житті та володіли достатніми навичками, щоб впоратися з будь-якими труднощами та зробити позитивний внесок у життя громад.

Джерело.


Повернутись вверх