facebook

3000 грн моральної компенсації виплатить своїй колишній учениці вчителька з Червонограда

Вчителька звинуватила ученицю у виправленні оцінки в журналі.

Інформує Всеосвіта.

Вчителька біології з червоноградської школи заплатить 3000 грн моральної компенсації колишній учениці за поширення неправдивої інформації про неї. Про це повідомляє Zaxid.net

Конфлікт стався ще у 2018 році. Вчителька з біології Червоноградської НВК «Спеціалізована школа І-ІІ ступенів колегіум №3» 3 травня під час уроку біології звинуватила десятикласницю, що вона виправила у класному журналі свою оцінку «2» на «н» за 22 березня. Про це вчителька пізніше повідомила класній керівниці учениці та бабусі дівчинки, яка працює заступницею директора школи.

Школярка заперечила, що виправила оцінку у журналі і показала довідку, згідно з якою через тренувальні збори була відсутня на уроці в той день. Вчителька натомість наполягала на тому, що 10-класниця була присутня на уроці 22 березня, а довідку підробила. Учениця болісно сприйняла звинувачення, розплакалася і звернулась до медсестри за заспокійливим. Після конфлікту школярка перестала ходити на біологію.

За словами батька дівчинки педагог поширювала про його доньку неправдиву інформацію і таким чином завдала їй моральні страждання. Тому він подав на вчительку до суду.

Червоноградський районний суд розглянув цю справу 24 лютого 2021 року. На цей момент дівчина закінчила школу і стала повнолітньою.

Чтайте також:  "Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік

У суді вчителька заперечувала звинувачення та стверджувала, що школярка була присутньою на уроці 22 березня і отримала «2», бо не підготувалась до уроку. Водночас директор школи таки визнав, що дівчинки у той день на уроці не було. За його словами, службова перевірка у школі не підтвердила виправлення оцінки в шкільному журналі.

Також було проведено судову експертизу класного журналу 10-а класу. Згідно з висновком експерта, у клітинці навпроти прізвища учениці спочатку поставили позначку «н», а потім хтось її обвів. Оцінки «2» у цій клітинці взагалі не було.

Батько учениці вимагав, щоб вчителька сплатила його доньці 30 тис. грн моральної компенсації, ще 70 тис. грн компенсації він вимагав від школи.

Суд розглянув справу та задовольнив цю вимогу лише частково, зобов’язавши вчительку біології виплатити своїй колишній учениці 3000 грн моральної компенсації.

Це рішення суду педагог ще може оскаржити в апеляції упродовж 30 днів.

Джерело.


Повернутись вверх