facebook

Знання англійської є запорукою незалежності, – секретар РНБО

Знання англійської є запорукою незалежності, – секретар РНБО

За словами Олексія Данілова, в Україні дуже мало людей користуються англійською

Знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності України в контексті гібридної війни з Російською Федерацією.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов під час форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

За його словами, за 30 років незалежності держава не визначила українську мову, як первинну фундаментальну мову нашої незалежності.

«І друге питання – на превеликий жаль, ми за 30 років не збагнули питання англійської мови, яка має бути обов’язково другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких ми сьогодні потерпаємо від Російської Федерації», – зазначив Данілов.

Він також зазначив, що дуже багато політиків і президентів загравалися з російською мовою.

«Ми продовжували копати під себе яму, в якій сьогодні опинилися, яку сьогодні на 100% використовує Російська Федерація, коли вони російською мовою відправляють ті наративи, які вони вважають за необхідне. Це ключове фундаментальне питання, з яким треба розбиратися», – сказав Данілов.

Окрім того, він висловив переконання, що виходом з цієї ситуації має стати щонайбільше поширення англійської мови в Україні.

Чтайте також:  У школах цього не показують: вчителька математики розкрила лайфхак для п'ятикласників, як навчитися швидко віднімати

«Ще раз наголошую, знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності нашої держави. Англійська мова має використовуватися з дитячого садочка, в школі. Її не треба навчати, її треба знати. Справа в тому, що у нас дуже багато навчають англійську мову, але дуже мало людей її знають і користуються нею. Коли ми зможемо налаштувати суспільство на англомовні видання, тоді питання тієї лінгвістичної війни, яку веде Російська Федерація, зможе поступово зникати», – сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони.

Джерело.


Повернутись вверх