facebook

Не здав гроші на подарунок – покарали дитину: скандал у садочку

Не здав гроші на подарунок – покарали дитину: скандал у чернівецькому садочку

Батько вважає, що це справжній булінг. Детальніше – у матеріалі. Чернівчанин Ігор Лесько в групі СтопХам Буковини у соцмережі Фейсбук поширив світлину, де у чернівецькому садочку № 42 «Перлинка», дівчатка граються подарованими на 8 березня іграшками, натомість його донька сидить окремо за столом без подарунка. Ігор стверджує, що фото зробили спеціально, аби показати, що його дитину покарано, пише ІА АСС.

«Батьки збирали гроші на 8 березня. Привітали дівчаток. Мою дитину не привітали демонстративно. Можна було вивести її з групи, подзвонити й сказати: «Заберіть дитину раніше», або ще якось вирішити цю ситуацію педагогічно. А вони привітали при всіх, а моя дитина сиділа й плакала», – розповідає Ігор Лесько.

Чоловік вважає такі дії колективу садочку неприпустимими, і каже, що це булінг.

«Вони купили декілька динозавриків пластмасових і зібрали на це 300 грн. І жодних чеків, жодних звітів. Так звані батьківські комітети збирають гроші на подарунки, на якісь незрозумілі заходи, проводять їх безпосередньо у державній установі. Я гроші не здаю з однієї простої причини – жодних звітів мені не надають. В результаті – мою дитину покарали. Справа навіть не в тому, яку психологічну травму нанесли моїй дитині. Вона стане сильнішою. Справа в тому, що батьківські комітети не повинні існувати в садочках та школах», – продовжує батько дитини.

Чтайте також:  У скільки років найкраще віддавати дитину у дитсадок: Марія Сичинська дала єдину пораду батькам

Чернівчанин Ігор Лесько розповідає, що раніше такі ситуації вже виникали. І члени батьківського комітету пообіцяли влаштувати йому санкції.

«Минулими разами ми теж не здавали гроші, але питали, скільки коштує подарунок, щоб не обділяти мою дитину. Але батьківський комітет каже, що їм потрібна конкретна сума, щоб привітати й вихователів. Я сказав, що не хочу їх вітати, хочу привітати лише мою дитину. Мені відповіли, що ні, а, отже, ваша дитина лишиться без подарунка», – додає чернівчанин.

У дошкільній установі наразі цю ситуацію вивчають. Як розповіла ІА АСС завідувачка садочку Аліна Колибняк, зі слів вихователів вона знає, що спеціально фото ніхто не надсилав.

«У садочку гроші ніхто не збирає. Все, що робить батьківський комітет, він робить на власний розсуд. Вони мають власні групи у соцмережах і там спілкуються. Їх ніхто ні до чого не зобов’язує», – розповіла Аліна Колибняк.

Більше про ситуацію, що виникла, завідувачка дитсадка пообіцяла розповісти завтра, 10 березня, коли розбереться у тому, що сталося.
В Управлінні освіти Чернівецької міської ради нас також запевнили, що у цій ситуації розбираються. «Чекаю пояснень від працівників закладу. Звичайно, що це неправильно, бо ніяких подарунків до 8 березня ніхто не має робити. Батьки мають робити їх вдома, а не в закладі. Такий збір коштів не дозволений. У нас є й відповідний наказ про заборону збору коштів на будь-які заходи. Чому не виконується?.. Запитаю про це директора, працівників садочка. Чекаю їхніх пояснень. Отже, вони неправильно проводили інформування батьків, не зважають на вимоги чинного законодавства і винних будемо притягати до адміністративної відповідальності», – повідомила Ніна Вітковська, заступниця начальника управління освіти і науки Чернівецької міськради, начальниця відділу дошкільної освіти.

Чтайте також:  У скільки років найкраще віддавати дитину у дитсадок: Марія Сичинська дала єдину пораду батькам

Джерело.


Повернутись вверх