facebook

« Вершитель судеб» або гроші рулять світом» у Києві звільняють одного з найкращих вчителів

В Києві звільняють одного з найкращих вчителів, бо не догодив впливовому батьку

В ліцеї №157 Оболонського району міста Києва розгорівся скандал між вчителем Сергієм Берендєєвим й батьком одного з учнів. Дійшло до того, що педагог вимушений звільнитися, хоча адміністрація й визнає його правоту.

Про це Сергій написав на своїй сторінці в Facebook.

Шановні друзі, прошу вашої уваги і максимальної допомоги у вирішені цієї ситуації, яка сталася зі мною.( прошу прочитати до кінця). репост вітається.
Назвемо її « Вершитель судеб» або гроші рулять світом».
( Ліцей №157)
Спочатку ситуація виглядала доволі банальною. Учні 11 класу в якому я є класним керівником вирішили втекти з уроку іноземної мови, аби потренувати вальс. Коли я дізнався про відсутність дітей на уроці, я знайшов їх у актовій залі і припинивши тренування повернув дітей на урок. В цей день у мене в класі були заплановані батьківські збори в Zoom і наприкінці, я розказав батькам про ситуацію із вальсом, наголосивши, що зараз на першому місці підготовка до ЗНО, а вальс можна потренувати після уроків. Батьки зі мною погодилися, але раптом один з батьків (пан Дорошенко, він же майбутній

« вершитель судеб» почав кричати, що це він підмовив дітей прогуляти урок і діти заплатили гроші тренеру за вальс

( виявляється у школі так можна!!!???), а я його зірвав та зіпсував всім настрій, ну і тепер мені капець! Батьки його крики засудили і на цьому час конференції завершився.
В понеділок зранку, ми з батьками зустрілися, обговорили повторно цю ситуацію, поговорили з дітьми, які сказали, що вчинили неправильно і зосередяться на навчанні.
Через годину мене викликає адміністрація школи. І кажуть, що в тебе сталося з батьком?
Декілька слів про батька: у школі він вирішує майже все ( виявляється і таке буває!) мабуть, це через те, що він 3 тижні був директором школи на освітньому хакатоні, але по його завершеню, забув повернути повноваження. Фактично «керує» справами батьківського фонду, хоча повноважень таких йому не надавали. Під час голосування за громадський бюджет він погрожував, що ті з вчителів хто не проголосують, будуть  звільнені, а в класних керівників відбере заробітну плату за «кволе» батьківське голосування. Ще тоді на зборах, як голова профспілки я виступив і сказав, що він не має жодного права себе так поводити і його дії неправомірні. Мене підтримав колектив і інші батьки, але злобу на мене, він явно затаїв.
На зустрічі з адміністрацією ліцею, я повідомив про ситуацію і розповів, як все було насправді. Мені сказали, що я все зробив правильно і я пішов на урок. Але в цей час я дізнаюся, що батько вже поспілкувався з дітьми( зрозуміло без дозволу) і сказав, що навіщо діти визнали свою провину, адже він зробить винним класного керівника. Я повернувся до директорки Єрмак Т.М. і сказав, що дії батька неприпустимі, але мені відповіли, що оскільки він допомагає школі із громадським бюджетом, то він має індульгенцію. Тоді, я сказав, що відмовлюся від класного керівництва, оскільки неконтрольований батько просто не дасть мені змоги нормально працювати в цьому класі. ( найцікавіше, що з його сином, у мене чудові відносини і він під моїм науковим керівництвом займав призові місця на МАН). Після моєї заяви, директорка пообіцяла поговорити з батьком. На наступний день, мені повідомили, що батько визнав свою провину і прийде перед уроком вибачатися переді мною та дітьми за свою поведінку. Але ніхто не прийшов.
На перерві до мені прибігають діти і кажуть, що до них приходив «Вершитель судеб» і шокував їх своїми заявами, але вони змогли все записати на телефон. https://fex.net/ru/s/pde8ao1
Він сказав, що тільки він вирішує буду я їхнім класним керівником чи ні. І саме тому, прийшов «вершить судьбу» класного керівника. Дітям було запропоновано мою програму повернення на посаду:
1. Я повинен вибачитися перед дітьми, за образу ( що повернув їх на урок)
2. Заплатити грошову компенсацію за зірваний вальс (під час навчального процесу)
3. Діти самостійно можуть запропонувати, що зі мною зробити.!?
Діти запропонували, що батько повинен вибачитися переді мною за свої дії, бо саме він є основним джерелом усіх проблем у класі. Також вказали, що він повинен вибачитися за те, що накричав на мене на батьківських зборах. Він відповів, що це його конституційне право спілкуватися з людьми у такій манері, а діти не мають йому право вказувати, як з ким спілкуватися. І наостанок пообіцяв, що зараз мене він залишить на роботі, а в липні після випуску розбереться.
Далі, були мої чергові звернення до адміністрації з вимогою пояснити:
1. На якій підставі батько потрапив до класу без відповідного дозволу?
2. Яке право він має здійснювати вже в котрий раз протиправний вплив на дітей та погрожувати дітям та мені?
3. Чому, він порушив карантинний режим у школі і спілкувався з дітьми без маски, а адміністрація це ігнорує?
У адміністрації відповідь одна – він нам допомагає робити громадський бюджет! ( найцікавіше, що ми вже виграли два ГБ і за цими проектами, школа повинна була вже перетворитися на Тадж –Махал а у їдальні з’явитися золоті виделки, але віз і нині там.
Діти почали дзвонити батькам і розповідати про «вершителя судеб» і розлючені батьки «прилетіли» до школи з вимогою притягнути батька до відповідальності і повернути їм класного керівника. Їм відповіли, що так він винен, але він допомагає нам з громадським бюджетом і тому ми йому нічого зробити не можемо.
На наступний день мене знову викликала директорка ліцею. Мені було повідомлено, що школа не має взагалі ніякого відношення до цієї ситуації і це особистий конфлікт між мною і батьком. Я сказав, що буду звертатися за захистом своїх прав у інші інстанції. І о Боже, в мене запитали, а як батько може виправити ситуацію. Я сказав, що він повинен вибачитися переді мною і класом, а батьківська рада дати оцінку його діяльності з недопущенням в майбутньому таких ситуації. Мені сказали, що батько все виконає, головне нікуди не звертайся. Через годину мене викликали повторно і запропонували посаду завуча з виховної роботи в обмін на моє вибачення перед батьком!!!!!
Я зрозуміло відмовився і тоді мені натякнули, що будуть неприємності.
На наступний день пан Дорошенко проводив кастинг на посаду нового вчителя історії в моєму класі і був призначений новий класний керівник. Мене звинуватили, що я ображаю батька, зірвав свої батьківські збори ну і потрібно готуватися до звільнення. Тепер сиджу пакую чемодани і сумую за посадою завуча.( сьогодні почали поширювати таку інформацію, що я визнав свою провину перед батьком і звільнився). Насправді, розправу готують на вівторок, коли відбудуться збори комісії по цій справі( хоча, я прохав це зробити, ще у середу, а заяву відмовлялися реєструвати). Зрозуміло, що зараз команда «вершителей судеб» максимально активізується і буде лити на мене бруд і поширювати неправдиві чутки і казати, що вся ця історія неправда і робити все, щоб я звільнився. Звичайно, адже в них на кону не людська честь і гідність, а «кормушка», ой вибачте, – громадський бюджет.
Але, як казав Мартін Лютер «Стою на цьому і не можу інакше». Готовий надати будь які коментарі із цієї ситуації, аудіазапис, документи, а також сподіваюся на вашу підтримку і допомогу в боротьбі за справедливість

Чтайте також:  За яких умов можна призупинити дію трудового договору?

Джерело.


Повернутись вверх