facebook

Викрито «групу смерті»: поліція розпочала кримінальне провадження

Викрито «групу смерті»: поліція розпочала кримінальне провадження

Інформує Всеосвіта.

Групу створила 15-річна дівчинка з Кривого Рогу.

Поліція Дніпропетровської області викрила діяльність «групи смерті» в Телеграм-каналі, що створила 15-річна мешканка Кривого Рогу, яка збиралася накласти на себе руки та спонукала до цього інших.

Телеграм-канал діяв із 21 лютого. На момент його створення групи в чаті перебувало близько 500 осіб. Коли адміністратор почав надавати завдання учасникам наносити собі тілесні ушкодження, в ньому залишилося 13 осіб.
Учасники групи надсилали фото поранень, після чого отримували наступні інструкції. Таких завдань могло бути більш як п’ять в день.

3 березня поліція та прокуратура з санкції суду провела обшук в помешканні дівчини, вилучила телефони, планшет та ноутбук.
За попередньою інформацією поліції, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством.
За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства). Слідчі перевіряють усі відомості, які надала дівчина та встановлюють особу куратора й інших організаторів групи.
Поліція звертається до усіх батьків неповнолітніх дітей із проханням приділяти їм більше уваги приділяти, цікавитися їх життям та розказувати про небезпеку в інтернеті.
Безпека наших дітей – це найголовніше! Тож, тільки у злагодженій співпраці соціальних служб та представників освіти ми зможемо завадити небезпеці яка виникла!
Нагадаємо, що за кілька останніх місяців в Україні почастішали випадки самогубства серед підлітків. Зокрема діти стрибають з висоти або п’ють велику кількість пігулок за один раз.

Чтайте також:  Шокуюче насилля в школі: жертвами стають як хлопчики, так і дівчатка (ВІДЕО 18+)

Джерело.


Повернутись вверх