facebook

24 лютого розпочнеться вакцинація від коронавірусу: які регіони отримають вакцину першими

Вакцинація в Україні буде добровільною і проводитиметься зареєстрованими препаратами, зазначив Віктор Ляшко.

Сьогодні, 23 лютого 2021 року, під час онлайн-брифінгу щодо Старту вакцинації проти COVID-19 в Україні, Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про прибуття першої партії вакцини від коронавірусу та початок вакцинації в Україні:

Вакцину доставили до складу Укрпромпостач, де проходить вхідний контроль. Після завершення відповідного контролю, згідно з розподілом МОЗ, партія вакцини буде розфасована для кожної області нашої країни. І вже у середу, 24 лютого, 11 автомобілів розпочнуть доставлення вакцини до складів усіх регіонів України.

Санітарний лікар додав, що водночас із вакциною, автомобілі доставлять шприци для ін’єкцій та бокси безпечної утилізації шприців, а також роздаткові матеріали з інформованою згодою про проведення щеплення та агітаційні матеріали.

За словами Віктора Ляшка, вакцину отримають всі області України, але логістичні маршрути побудовані так, що одні міста отримають вакцину в перший день, а інші трохи пізніше:

Першими отримають вакцину Київ, Київська, Житомирська, Черкаська, Чернігівська та Вінницька області.

Ляшко підкреслив, що мобільні бригади знають, яка кількість вакцин та у який заклад охорони здоров’я потрібна буде для проведення щеплення всім охочим.

Всі щеплення від COVID-19 будуть обліковуватись у медичних інформаційних системах, які встановлені у кожному закладі охорони здоров’я та передаватимуться в електронну систему охорони здоров’я:

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Електронна система охорони здоров’я дозволяє сформувати будь-яку довідку, яка буде потрібна людині для того, аби підтвердити те чи те щеплення.

Ще раніше під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, санітарний лікар країни презентував Календарний план вакцинації населення на 2021 рік. У якому орієнтовна дата вакцинування педагогічних працівників припадає на вересень-жовтень 2021 року.

Що потрібно знати про вакцину, яка приїхала до України?

Вакцина рекомендована до екстреного використання.

Її ефективність складає понад 70%.

Такою вакциною щеплення потрібно робити двічі, з інтервалом 4-12 тижнів.

Зберігати вакцину COVISHIELD можна від +2 до +8 градусів.

Джерело.


Повернутись вверх